點解香港咁多人覺得屋企有私樓=幸福?

181 回覆
64 Like 379 Dislike
無能同幸福無衝突
你邏輯上有問題
有樓唔一定開心,但冇樓一定唔開心
有咩事衰左屋企起碼有間房有個床位可以唔收錢,呢個安全感其實係精神上有好大支持,當然啦,要先有正常屋企人關係啦
佢對私樓既定義係咪過千呎又有會所嗰啲
用樓嚟衡量幸福有點片面
on9仔
係因為
唔洗煩搬屋>幸福
唔洗比業主撚>幸福
唔洗再儲首期>幸福
唔洗再入紙抽又抽唔中>幸福
我都唔知,樓主應該問港女Seasun,有樓有高潮

講真,如果港女唔介意住公屋,毒男有咩所謂

我地都係志在屌西繁殖啫,我都唔想
因為係唔少人嘅眼中喺香港生活就只係淨返買樓呢啲嘢。
重點唔係層樓係咪留比你定點
係你屋企有層樓窮極有個譜
樓主自爆冇
唔覺得幸福真係咁易 住靚樓係其中一個利好因素 但仲有其他要考慮 只要有一個不利因素中咗都一樣係講都嘥氣
住公屋好過住任何私樓

其實無撚得比,公屋用料贏九條街,想知再講,而且間格又實用
另外公屋唔使交管理費,又慳返一筆我見好多住公屋嘅晚晚揸靚車車唔同嘅女返屋企扑嘢
至於你話鄰居嘅質素,喂私樓都有痴線佬啦,睇你彩數嘅啫
總括而言,公屋再一次完勝

唔怕分享一次同中學同學出嚟食飯嘅經歷,個個人話自己買咗咩私樓咩村屋,講完一大輪問我住緊邊,我只係輕輕力講咗一句,我住屯門友愛邨
我親眼睇住在場嘅所有男仔個表情係—>,有幾個仲忍唔住喊咗出嚟
而在場嘅所有女仔個樣係—>,之後逐個排隊抄我牌等住俾我嘅精液中岀我全部一口拒絕,因為傻嘅都知班臭雞想分我間公屋啦
你望下班淡淡,日日唱低樓價,住公屋又咁關心樓價,就知有樓幾重要
樓主似住公屋,比個住非豪宅私樓仔串完?點解自己就要咁辛苦買樓脫貧,人地就可以唔一定買樓都滿足
唔得我一定要製造翻個差距出嚟,你無淺水灣住都只係同我一樣
樓主心諗:我就係要呢啲留言
留言已經出賣咗佢哋
身邊好多80尾90頭兩公婆都供完大半層樓
就算有仔女都鬆動生活
唔好覺得香港真係咁多呼吸plan捱生捱生供樓
綠表都幾值錢
資本家利用傳媒灌輸俾港豬既概念。
你冇層樓孭住廿幾三十年債,點賺到奴隸既勞動力
幾千單成交要分俾幾萬隻AA狗, 開唔到單已經畜牲不如

樓主仲叫人唔買踩多腳
應該結左婚痴老豆老母住就最正確
公屋班撚樣好中意架𨋢差唔多關先時間衝入黎
D人行路又衰,成日行行下企係度,有d阿叔周圍摸周圍吐啖,好撚乞人憎,朝早夜晚會聽到有人大聲屌人老母,試過對面條大陸婆屋企嘈交,個老母無啦啦拎把菜刀企門口,搞到要報警
點解我咁清楚,因為我就係連登仔口中既贏家
坐監
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞