[NS] 《薩爾達傳說 王國之淚》釋出新預告片,即日開放預購

814 回覆
207 Like 8 Dislike
唔係揾野黎屌,只係玩得耐真係會覺得啲怪嘅攻擊模式好單一
唔係想撩交嗌
怪物攻擊模式單一呢樣嘢應該99.99%嘅game都一樣
你都識講玩得耐
除非一開始就set好每隻怪有10種以上不同攻擊方式
然後再random 出招
或者你可以試下用唔同方式殺怪
例如:打半人馬獸,唔好用盾防後跳、進入時間緩慢mode
我都唔識
打爆一次之後就有。不過個%主要唔係遊戲進度(神獸、回憶佔好少,side quest 直頭唔計)而係地圖item,神廟唔係計完成係計搵到,%佔最多係嗰900 粒 Korok seed。
講得好啱,所以想玩齊content可以參考speedrun.com個100% definition

最近一輪重玩練識咗
雖然間中會fail但多咗個方向長距離移動幾爽
盾反好難搞, 中一嘢仲扣好多血, 可能自己手殘
印仔點睇
真 我練左好一段時間先推主線&Dlc
地形高低 距離都會影響到盾反
但練成左會主動搵守衛者挑機
帝國之淚
共和國之淚
我發現自己盾反到守衛者,但普通怪就唔識盾反啲時機好難捉
普通怪我都麻麻 無刻意每隻怪去練
大部分都係回避突擊咁打
係對守衛者效益最大先針對佢黎練
已訂特別版
到而家都未過到劍之試煉初級
其實其他game冇咩興趣,淨係買王國之淚電子版最新係咪499?
如果淨係買數碼版
不如上eshop買卷啦,634有2隻game
我都係淨係買王國之淚
應該話我部switch係薩爾達專用機
咁另一張卷買災厄啟示錄or天劍
日本唔會咁on9
盾反用1分鐘學識,幾乎次次得
風彈學好耐都唔係好得
同你調返轉
https://youtu.be/4mPbNtLHKY8?t=320
而家先知可以射d行雷出去.....點做到架...?
行雷嘅時候拎住啲金屬武器,睇準時機差不多俾雷劈就擲出去,擲中啲敵人嘅時候順便個雷咪劈中埋佢地囉(個雷係跟住舊金屬嚟劈)。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞