[NS] 《薩爾達傳說 王國之淚》釋出新預告片,即日開放預購

814 回覆
207 Like 8 Dislike
Zelda 都唔係RPG
有啲就係

但係大部分game跟你主機語言 我不嬲都喺日eshop買券 無限期推出 9988yen 港幣600有找
阿爾宙斯 splatoon 3 monhunt 動森 都喺到換 中文介面

可以睇下日eshop下面寫支援咩語言掛

利申唔識日文
梗係有中文先會跨區買啦
應該香港都冇邊個係真係由頭玩哂
個故事線連任天堂自己都亂到仆街
師兄你啱
有繁體字

我啱先轉咗區望

咁直接join NSO
再買券換game抵屌好多

好彩有
不嬲集集zelda同mario都係老套救公主,mario kart同super smash bros直情冇故事仲集集玩同一樣既野

game mechanic同gameplay先係老任最神既地方,淨係玩bofw裡面既重力game mechanic已經可以出隻驚,仲有火水雷時間停止etc.,最痴線係呢堆game mechanic又會互相影響再有唔同既結果而最後又融入到gameplay裡面唔突兀

再加上gameplay操控同個回饋感都係全行數一數二。
不過我認同botw的故事係幾王道下
希望今次隻totk個故可以有zelda majora mask果種dark風
官方有公佈過時間軸嫁
不過我覺得都係之後先完善返
以前出果陣冇諗咁多,後來先加設定整返做完整史詩
玩之前玩下ubi啲open world就知咩事

botw最正係玩到後尾都覺新鮮, 而唔係作業式咁收集拖時間

btw, 哇哈哈太多頂唔順棄咗
就算買之前唔識Google 出左台地無耐已經知唔係劇情向啦
玩左2百幾個鐘都唔知唔覺得神都仲玩到兩百幾個鐘
佢玩逆轉應該就會話遊戲性好差 全程喺度禁禁禁
牙哈哈我係見到就解唔特別去搵
袋位夠用就算猜必要開盡
我覺得到而家都無一隻openworld超越到botw
個種投入程度真係最高
玩到唔捨得爆機
故事簡單又唔代表故事唔好
隻game用極短嘅時間已經可以將四天王同公主嘅性格形象刻劃得好立體
好多game幾十粒鐘玩完都對班角色冇咩印象
睇曬所有主線同回憶我唔覺編劇嘅敘事功力差,只係隻game唔將重點擺落故事度
咁zelda故事真係一般到等於冇故事
人物刻畫好唔代表影響故事精彩度 兩樣野黎
更何況都未去到可以吹嘅地步 只可以話唔錯
但如果你同ubi 嗰啲垃圾比緊係好
敘事手法亦都唔關故事主軸好唔好事
例如P5R敘事手法有趣到可以彌補故事主線
但之後high完就會發現其實主線好普通
其實個故事唔一定要dark先叫好……
Botw個故事算短得黎算深刻
雖然林克先係主角,但公主寫得好好
由一開始個責任,到成為負擔,諗住靠研究幫手
而且林克勇者身份同公主之間嘅矛盾都寫得好好喎
請問上年買的券可否買國王之淚
5月出時好似過咗一年
你而家入eshop預購睇下有無得比你用券?
有咪買左先
都係,不過打怪個方式好公式化
你張券有寫限期,5月5前過咗期就一定唔得

已知依幾款amiibo可以換滑翔傘skin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞