納米樓滯銷?全港一手貨尾1.55萬個 開放式、一房佔34%最多

268 回覆
77 Like 10 Dislike
成班窮撚 幾句說話已經射到成地精咁
住房不炒 簡約公屋

快啲去申請 等一眾發展商破產 業主揸兜
仲有青年宿舍貨櫃屋 每月社會服務令
好耐冇見過咁有心既年輕人
真,反彈10%都話係泡沫出警世post,一世人都要同個市場鬥氣
新界北又有堆鄉親,hold住堆新村屋唔到價唔買
我驚佢哋死咗都唔使賣
@連登aa狗
通常個本唔夠先買納米樓 呎價又貴過中型單位 借足9成就係呢啲 樓爆第一個變銀主盤
你都識講 咁點解仲有3成本地人住既?
唔死去住祖屋??
本來 One Innovale Archway 有好多2房,早幾年興納米樓,立刻改圖則做一房同studio,而家瀨哂嘢!
hold 貨
點呀死廢老
揸住好多貨無人接?
買咁多蟹貨你都幾本事
200萬以下先考慮
原本以為你講笑,襟入去睇,真係200呎加大露台,有雙露台添

夠比邊個住
驚閪咩 中國香港背靠祖國有14億人民撐住
就係因為幾次金融風暴之後樓市都升到癲咗先買。 只要失業率唔大升,樓市都唔會跌太多,始終香港人普遍都仲有有錢,我講緊好多老竇老母可以比幾十萬仔女俾首期,再加自己少少儲蓄已經可以上到樓。所以跌多些少,只要政府放利好消息就好多人衝去買。 識唔少30零歲年輕人呢兩年入咗市
減價咪賣到
有公屋,揸住2-300萬都唔出奇啫
樓好唔會討論呢D
狗都厭細啦,人地落公園跑兩圈都幾百米,極其量可以當個狗廁所
壓測 供款可以佔入息四成幾
我唔明點解啲咁鐘意用到儘 不計風險成本

利申 供樓佔家庭入息1/5
啟德D樓LUMP SUM咁大 發展商點會起細單位咁ON9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞