納米樓滯銷?全港一手貨尾1.55萬個 開放式、一房佔34%最多

268 回覆
77 Like 10 Dislike
私樓仔約女番黎冇得玩觀音 冇得推車
難怪之前啟德業主要係露台 要係泳池扑
除左晾衫同食煙
我暫時搵唔到第三個用途
喺梳化推完車 去沖涼(不過太細無得一齊沖) 之後腳軟軟咁行多一層去瞓

用相同價錢去租舊樓一房好過啦
弊在食煙都有機會俾樓上投訴
咁講兩邊都有,移民主力係20-29歲同埋30-39歲,跟住就係40-49歲。

50萬人移民,個pool足夠大,
但係損失年輕人,係最大嘅問題
擺完張咁既床仲有梳化位咁正

其實270呎正正經經 佈置下 自己蝸居都ok
唔好預招呼朋友啦

咁樣約女上黎似酒店房 咩招式都玩得仲好啦

整咩傻閪碌架床 組合櫃床 又唔實用又肉酸
公屋係只租不賣住果班本身都買唔起樓,最多咪係業主少左班租客

政府學董建華起大量居屋和重推租置先係大鑊班發展商實掟貨要錢
270呎都可以當酒店,上面得200呎,仲要包埋兩個露台厚牆仲唔係放張床搞掂?
唔好淨係睇樓客供應咁狹隘既問題
事實上個班啟德業主講得無錯
啟德個商業中心區預計破滅左先係最大問題
自住驚西咩
根本冇想象中影響咁大
你要諗住得簡約公屋係咩人先
正常家庭客唔會少架
窮撚 一家四口逼係80呎劏房既租客少姐
元朗好多900呎大單位都係租俾d公務員家庭客
14000 乾乾淨淨 有會所
入息超過 就算俾簡約公屋佢 佢都唔會想住
好多人追求生活質素 番工做狗 番屋企都做狗 唔係個個接受 仲有校網 配套
如果你冇枷鎖 公屋一房都3300幾租金啦 去大灣區4000蚊已經租到複式獨立house啦
萬五個單位 如果政府用4百萬買入 都係600億 全部攞哂黎做公屋得唔得
等人才番黎就炒番起
單位4邊計晒入實用面積,9成係主力牆
扑野
有樓嘅賣樓走, 未上車就出去搏

等緊走人就住屋企/做租租, 留港又有首期買遠少少一房/兩房

納米樓留返俾狗住
用你個價去收購,每個單位每月收返3千蚊租,要111年先回到本,仲未計中間要維修
大量起居屋影響仲大, 9成按有政府包底
呢個真 鎖死曬啲購買力
唔係私樓死 實體經濟 股市 金融市場全部都要死
個個供樓 邊有咁豪 凍飲2蚊又唔加 的士佬tips都冇埋
上車最後機會
有啲公契寫唔俾人響露台晾衫
一開始睇都以為係房黎
加埋真係夠做間房,點解死都要整露台

定係班人真心覺得極細開放式好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞