納米樓滯銷?全港一手貨尾1.55萬個 開放式、一房佔34%最多

268 回覆
77 Like 10 Dislike
將軍澳堆開放式應該多數都係蟹茵
打通佢咪得
幾多次金融海嘯都好,唔係呢啲因素出現就一定會閪冧囉
幾次都唔襯金融風暴入貨,真係唔會吸取教訓
納米樓滯銷?全港一手貨尾1.55萬個 開放式、一房佔34%最多

納米樓唔係開方式同一房, 會係D 咩???????
買得納米樓既人都係on9
納米樓根本唔係人住
呎價應該比一兩房更平
唔計DOUBLE錢既問題, 如果主力牆點算
200呎仲要兩個露台 留比你隻狗住啦
美國同大陸同時收水就一撚定閪冧
新加坡?
好事黎,冇依d on9邊得花生仔食呢
大把老人家想低處接貨
樓主嚿錢本來諗住正常兩房跌50%就買到,點知等下又等,等下又等,都未到價,數下自己荷包只係夠錢買納米樓
純粹地產商嘅商業決定,唔會有一種生意必賺不賠
而家所有資產都閪冧緊仲問有無發生
"樓市在甚麼時候也總有一班「長期淡友」,永遠期望及等待樓價下跌,無論樓價下跌多少,他們都認為不足夠;而當樓價反彈回升,這些「長期淡友」自然心有不甘,唯有將任何利好因素也「扭轉」成利淡因素,去為自己找一個辯解"

為何總有些人錯過捕捉升市的機會?
https://lih.kg/3299575
之後下面就將一房同兩房計埋一齊

條數任佢砌
萬五個正苦租左佢啦,拎幾十萬租五年,再執返正比人,好多簡易公屋
你SURE?
新加坡私人樓7成唔係本地人住
你有無見過咩國家/地區會係自己預定既未來商業中心區起個用5年既簡約公屋?
Exactly!
有錢梗係買1000尺啦!

其實根源問題係移民走左太多上車客,
本身佢地係開放式/一房主力
黃大仙邊個盤咁多貨尾

開放式貨尾量較多的地區,包括有將軍澳225個,長沙灣166個;一房方面,將軍澳有967個,黃大仙524個,北角334個;兩房方面,黃大仙有1,159個,長沙灣487個,觀塘414個;三房方面,大埔有662個,黃大仙633個,沙田576個;四房或以上方面,元朗涉298個,沙田242個。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞