[模仿犯將於31/3登陸Netflix]電影 想見你 映後討論 及 柯佳嬿窩(238)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
係要fing 頭
好似係變咗一場夢?
燒完餅帶之後 雨萱發惡夢勾手指尾嗰度
一定要摒棄有雞先定有蛋先呢個概念
燒左之前兩個已經嘴左添(如in萱,勝in維)
你可以當呢一幕有好多個version
可以最後冇嘴
可以嘴左
可以嘴左 之後如唔去揾勝
可以嘴左 如去揾勝 但係勝唔肯燒帶

只有做足片尾既所野 先會打破到循環

其實等於電視劇尾集既下半部分
都係講緊同一樣野
我8月先追晒上嚟追post
我嘅解係2個命中注定嘅人最後都會相遇
好劇中燒左帶 子維無晒記憶
但都會好似電影裡邊再次相遇相愛
睇完 唔太明
一開始困係房咪唔使死囉
有無人解讀到原時空"靈魂出竅"左幾耐就可以係穿越既時空活動到幾耐?
終於睇咗柯仙真係好靚
我覺得冇想像中咁唔好睇都唔錯
重心塞緊諗住重煲劇
電影版真係都好粉絲向
個幾鐘真係唔夠睇
可能因為劇個時空輪迴個時間短啲個情感鋪排冇劇咁細緻
記得劇個李子維等咗雨萱好多好多年
當時睇嘅時候真係好震撼
個人覺得睇咗劇會有對電影加到分
雖然電影劇情冇劇咁精彩
不過因為時間限制都算係咁

最後想講個上海佬真係令人好出戲

想講珍奶雨萱真係好靚拍得李子維好charm !
諗住再重刷多次
係,好多背景都真係要劇交代
珍奶雨萱世一
BTW 點解小雨萱係另一個人
全劇最出戲
真係 電影入面有好多都係劇嘅對白
聽個感覺真係深好多
最尾生日蛋糕第三個願望一定係想見你
啲上海同事都係啦啲「兒」口音

至少睇2次係必須吧
都幾有心
出戲嗰度啲口音難頂到想佢快啲講完
回來了
韻如先係故事嘅主角
但30-40分鐘嗰啲好多情節都係重覆咗,即係佢提咗一啲係本身70分鐘都無嘅事?定係我全程睇70分鐘嗰啲就得?我開頭以為嗰啲唔係主線集數,但見到有show第幾集,我睇嗰度係全13集
仲有係下回預告,好大部份鏡頭提過嗰啲情節下回唔見嘅,例如李子維第一次in王,下回預告明明係喺大學帶耳機見到,我好似見唔到呢幕,定係我又miss左啲乜野
嘩屌,我睇嗰度得13集,混咗幾集30-40分鐘嘅落去
唔怪得之前搵到有度係26集,仆街即係有啲位我skip咗,唔怪得睇落啲劇情好撚怪,睇黎要再睇一次,我仲諗住今個星期睇完再入戲院睇電影版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞