[模仿犯將於31/3登陸Netflix]電影 想見你 映後討論 及 柯佳嬿窩(238)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
因為電影版係合拍片
所以屈就咗我哋韻如
同意!
無睇劇打個底,對佢地人設唔了解,
真係好難投入
過去嗰邊上,係唔係都幾億
三鳳….明嘅

諗緊無神套垃圾都係合拍
見到殘體字寫「万达」都知奶奶哋嘢
起碼你哋係睇繁體字版,我係外國睇簡體字唔止字幕,連text msg全部都簡體
我嚟
你信唔信

辛苦你
唔知點解佢哋揀大陸聖誕節個期上,個陣大陸爆到傻都唔延遲,但係個咁差嘅期上都有4億(許係想見你之後拍左套垃圾愛情片都收左差唔多8億所以我諗唔係疫情,絶對唔止4億)
你的婚禮

不過點都賺,有鬼國包底
黃雨萱其實冇講哂成件事,佢只係話李子維會死,但係佢唔知點樣死,因為莫俊傑喺呢件事之後係隱瞞咗佢,直到2017年佢見到王詮勝先至知來龍去脈。所以陳韻如其實唔知李子維會咁樣死(留意返佢唔係全知角度),佢就係想殺死被黃雨萱附身嘅自己,嚟終結成件事,點知就係咁樣先開啟循環
有一點都係唔太明 究竟點解一開始會發生工地意外 造成1.黃+陳死 OR 2. 李死 既結果 我有睇解說話係陳約李係工地見所以發生意外 但如果時間線最開始 未有LOOP出現果陣 佢地無啦啦唔會係工地出現架喎
而家先睇完電視劇是咪太遲 喊撚死疫情開始嘅戲疫情完咗先睇
小美你好
有心唔怕遲
我會信你係個男仔
我見解說都無講得好清楚
我諗係呢個多重時空設定setting下,最開始就已經係韻如穿越造成意外
因為劇都係咁玩 莫比烏斯環
冇頭冇尾

你可以當B線最尾果個會去到A線果度

成功救到對方就等於身死 就會變成對方之後救回自己
救唔到既話係就係中段雨萱版既一世遺憾
係真真正正既8環
冇得咁挑骨
或者千萬個時空係同時發生
而唔係你睇到一個劇咁有前面有後面

想見你之前都係同理 咁講原生邊個搞傻班長
無論劇版定係電影版, 呢個8環都唔係無限重覆
可能loop大概10次, 100次, 1000 次就會完結, 而且會完結係必然結果

因為每一次穿越, 佢地穿越既資訊量都愈多, 知道既人都多左 (劇:舅舅, 電影: 莫俊傑/大陸仔)
每一次既佢地都更勇敢

美人有心永遠唔會遲
係我嚟
唔會遲一生人裡面有機會接觸想見你都係緣份睇完電影再睇電視劇真係喊餐死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞