30歲以上無錢/人工低既女,一律唔揀做老婆,原因如下

423 回覆
2047 Like 361 Dislike
又靚又大波嘅人工唔止咁少啦
唔好話咩做雞果啲野
靚女喺職場幾大優勢
我身邊都有幾pair咁上下
d仔做到死
有個見姊妹條仔買車又話要買
見姊妹條仔升職又要條仔升
見姊妹生小朋友又話要生
依家見人買樓又....
但佢自己就一路原地踏步
樣衰冇身材搵100k
靚女有身材搵10k
我都一定揀後者
一個女人嘅樣同身材直接反影男人對佢嘅估值
如果條女係樣衰冇身材又搵10皮一個月嘅做好理財學識照顧自己仲實際個搵男人拍拖
我試下補充多幾個

但呢d你要群埋佢d姐妹/八婆團先會睇到

係男人面前做埋出黎果d真係蠢過豬,麻煩快d飛左佢

1. 會將男人既成就當成係自己既成就 例如條仔搵好多錢,條女同姐妹吹水曬命果陣會講到係自己既本事咁
背後既logic就係女人既事業就係搵個好碼頭泊,其他女人搵多佢一萬幾錢唔算係乜

2. 好追求食住條仔,越令條仔蝕底佢就越有安全感
細至出街食飯送禮物,大至旅行供樓過人世,都會想「調教」到條仔自動波比便宜佢
但呢d女既多數都好圍繞物質黎思考,所以條仔成日出大份錢 佢就會覺得自己食住人好有安全感
殊不知其實男人肯出錢都唔代表佢個心係度,甚至佢佔果份便宜對人黎講只係一個好細既數

3. 鐘意比較,唔抵得人好
例如人地條仔送左部手機比女朋友,佢翻到去就會比聲氣自己男友聽 但佢唔會講人地個女朋友平時付出多幾多野

見到姐妹個男朋友送小禮物比姐妹 唔欣賞不突止 仲會酸佢「又送埋d平野呀」之類
最少要女人嘅double
條女搵25你搵25
咪羞家囉
人工低,直頭係無條件,使錢係你身上
睇漏咗又淫
呢啲女人都娶做老婆
個男人都係自作孽
大波就唔可以返hea工咩
唔通真係個個大波都係雞咩
呢個係條女性格問題
見人地有乜佢又要有乜
完全唔考慮下自己同條仔嘅經濟能力
如果佢係咁多奢侈要求嘅建議溝條有錢仔
人工太低除左顯示個人既能力有限之外(呢點男女都係),人工低既女性更加會有好多女性獨有既思想上既問題

同意
我都想講句,我識幾個執紙皮,阿婆揸咗幾層樓又係講呢啲濕鳩例子

如果工作上用左五年(當一個人做到25歲先明白到佢30歲都係會做19工)都搵唔到出口
咁人生遇到不同大小嘅問題都唔會識搵出口
但起碼佢自己養到自己既機率大D, 搵得少如果結左婚你補貼既機會大D
樓主奴性太重 淨係識打工 大把女人身家雄厚唔洗打工
講得好好,好多30歲人工低既人不論男女其實都好有問題,代表不但讀緊書既時候(18-22)無諗過搵好工作,仲有22-25歲幾年期間無諗過要突破自己,25-30虛度光陰。
樓主講得好啱
本來適婚年齡已經男多女少
仲要foul走d月入唔高既女性
而家搵唔到女朋友嚕
花生既價格上升
點解你會覺得搵到錢嘅女人唔會覺得男人照顧女人係應份,少年你太年輕了
只要係男上司 個靚女做野又正正常常
升職快撚過火箭
利申 見過
純粹個人分析,拍拖經驗之談
結唔結婚關你撚事
控制狂
其實,男女都啱
建議樓主咁低人工,不如食屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞