30歲以上無錢/人工低既女,一律唔揀做老婆,原因如下

423 回覆
2047 Like 361 Dislike
係啊
根本係香港習慣咗做taker
個人工去到咩位置都唔會改變到
老實講
你點先可以知到個女嘅人工過唔過到25k
一見面就問人?
咁同女人一見面就問個男嘅有咩分別?
好無禮貌
其實無錯.... 正正常常學門手藝點都有30K
需則好多人入錯行, CHEM 做LAB.
20K 上落. 香港K型社會. 你要自己搵出口
唔係磨一世.
將個女字改做男字

依個post就會負皮多過正皮
如果咁正就唔會搵咁小啦,副業都100k
副業咪就係呃男人錢囉
直接啲,30歲以上無人要都一定係性格問題,低人工只係額外缺點
大波撚會10k咩
女人係時候show上進心
咁你知佢返咩工都大概估到個range
成30歲人都仲要返工,已經唔洗考慮 勁失敗。男女都係
我第一份工連20k都無
但我女朋友一畢業就3xk
到依家佢都係高過我
200磅大波肥婆
老婆零收入揮手。
搵錢唔多, 多數好正
高人工又好樣嘅女幾時到你揀
我就寧願搵靚女女人有外表就得
你叫班aco 師點算
屌兩年比明湞你都屌厭啦
有女先算
30歲以上無錢/人工低既男,一律唔揀做老公,原因如下:

人工唔洗話太高 但一定要過一個threshold

就黎三十/ 準備結婚 人工都未過25k就咪考慮了

人工太低除左顯示個人既能力有限之外(呢點男女都係),人工低既男性更加會有好多男性獨有既思想上既問題

例如佢地會覺得女人照顧男人係應份

覺得女人愛佢就應該洗錢落佢度(但自己就洗少少錢落男度都覺得肉痛)

好多時人生都係無乜規劃(有規劃就唔會人工勁低啦),而佢既最大規劃就係結婚(但又無諗住生仔)

覺得自己做少少野已經算對婚姻出左力,例如女人買樓供樓,佢就負責交電費,打和啦super

習慣依賴人地,無錢唔係諗點樣搵多d/ 限制慾望,而且諗點樣係條仔度R錢買

仲有好多,打住咁多先

總結黎講,搵到錢既男性格未必好好,但搵錢好少既男性格一定有唔同程度既問題
竹門對竹門 木門對木門
建議你攞論據出嚟反駁

我大致都同意樓主 有一種情況例外
就係除非個女仔主內 將小朋友 家庭內大小事都打理得好好
咁佢就算搵得少/hea工/甚至唔返工都冇問題

但係可惜眼見更加多嘅係
女方唔識煮飯做家務 返份hea工搵得一萬頭-中 淨係識飲飲食食 嫌條仔冇上進心 係咁督促對方勤力啲

條仔本身都搵得多過佢 連煮飯都係條仔煮
利申:以前真係見過有pair係咁 講大話死全家
講漏左 條女本身屋企都唔係有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞