30歲以上無錢/人工低既女,一律唔揀做老婆,原因如下

423 回覆
2047 Like 361 Dislike
你打開個手機Apps啱你食
未婚
能力低又唔係諗住結婚呢
條女做文員搵15k,獨女要養屋企人,飛定娶好?
https://lih.kg/3178715

樓主早輪先飛左條女,而家上黎搵d賺30k up有家底既女幫佢生仔
每個人都有選擇另一半嘅權利,同樣對方亦有選擇權利
如果你係高過就唔會咁蠢ban鳩樓主啦
你不如講下樓主邊句有講錯?
自己搵唔到食 就呃鳩人高不成低不就先care
重要用不推文回覆 勁唔大方
是的長官⋯⋯ 證明你搵錢嘅能力有限⋯⋯
3年前畫文宣果班你覺得佢哋搵緊幾錢一個月?
唔同意
有人為真係有熱情
低薪都要做自己熱愛既野
點可以用錢黎做衡量佢哋能力既唯一標準
邊到有point
嗰啲所謂思想上嘅問題明顯係睇人性格同價值觀,同有無錢無必然關係。我夠見過啲無錢肯一齊捱嘅伴侶。
咁咪死開一二面
除非 身材 樣 性格 都算高分

如果唔係都係搵番差唔多人工
習慣19年後所有post 不推文都要俾你屌
惡撚到呢,唔講以為連登係你開
高人工過樓主唔等於要buy佢架傻豬
我就唔會好似樓主咁on9,自己30歲搵30k,就畫條30歲搵25k 嘅界線,等自己唔使中槍
咁都有個title㗎嘛
再唔係傾多兩句 知多少少啲工作內容都有個大概啦
諗起拜年
啲老屎忽親戚訓話:
做人唔好咁睇錢
返工唔應該為錢 要享受返工既過程

屌佢老味 條閪婆就係中五畢業 嫁著個中產家底既工程師
Exact7ly果啲細公司文員 咁撚好彩比佢泊上岸

一律歸類呢啲閪婆都係性格有問題
咁你搵唔多又有咩資格要求人?
唔通你搵16k笑人搵15k咩?
九唔搭八
你揀人,人揀你
人工過25k嘅女會揀你先算
30歲林明禎
vs
20歲鄭欣宜
支持樓主溝晒啲中女上司
pin鬼pin馬咩
呢D對佢不利開post分化男女嘅言論
佢只會當睇唔到
做Designer唔係俾人食幾浸賤價接job 邊會咁低人工
但佢哋有熱情有天賦
睇D作品就知啦
一係你望都冇望過
睇到但當唔計囉
都係個句
竹門對竹門,木門對木門
你反駁佢嘅話
無論你幾有道理,佢都會覺得你係俾佢講中咗/唔抵得佢幸福先反駁
如果嘈起上嚟,事後仲好易俾啲姊妹唱通街,例如話你小器,佢你為你好(表面)之類
對呢種人,笑笑口唔理佢,等佢自己唱獨角戲,佢自己冇癮就會收聲
過兩日就會收到風啲姊妹唱佢八婆曬命
唔使自己郁手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞