深圳討論區

1001 回覆
99 Like 1051 Dislike
又妹豬,你講妹豬諗起民政女流出
有大陸號碼好,如果可以叫到美團好正,唔使捱酒店貴餐
好心大陸銀行同大灣區委員會攪方便佢啦,要我地香港人諗爆頭,唉
行出去食唔得咩
行完街累唔想再出,大堂交收快靚正
呢幾年已冇乜港資廠, 中港車司機係深圳東莞, 以前D港人開嘅正宗茶記唔係冇生意執咗笠, 就係轉咗手畀大陸人

而家珠三角嘅所謂港式茶記/冰室十居其九都係大陸人開嘅偽茶記嚟, 套住香港個名賣吓情懷, D嘢食除咗唔辣之外, 同傳統香港茶記係兩樣嘢嚟, 好唔好食就見人見至, 情況就好似旺角女人街嗰堆偽韓流/日本料理咁, 不輪不類仲要扮晒上菜, 又貴又唔抵食
Smartone有無得整到番到大陸都聽到香港電話又唔會比人知
老婆管得嚴有時想偷跳都唔得
好似以前港商去大陸開廠,教識大陸仔就食埋你炒埋,頂埋間公司
咁係唔係唔應該做認證
你做到認證
不如用大陸戶口比好過啦

或者用另一部手機down返個支付寶
咁唔認證 綁香港信用卡好過
但我估
綁信用卡都只可以比商戶
但做唔到轉帳
有D情況都係比唔到
3台,CSL儲值咭
1年好似有10gb中港data
不過要有埋大陸no. 每月要俾多19蚊
叫3台攪好大灣區大陸號碼啦,大佬肥豬肉fat fat, 銀髮族人口都夠賺
啱啱係cmhk +$18整咗一卡兩號,唔使簽約隨時可以cut,如果純粹整做sms驗證,係咪咁樣最抵玩?
【前往內地】

一、以智能身分證從香港出境

從港鐵羅湖站出閘後,直接攜同身份證使用「e-道」掃描身份證及指模,或透過人手櫃位核對身份離境其後經過海關及免稅店,走過橫跨深圳河的羅湖橋。

二、填寫健康申報表、出示「黑碼」

羅湖橋中途擺放易拉架,提醒過境市民透過微信(WeChat)小程式掃描通道上顯示的二維碼,進入「海關旅客指尖服務」頁面,輸入資料完成健康申報。不過羅湖橋網絡不穩定,建議市民於香港預先填寫。倘長者不懂得手機上網亦不要緊,羅湖橋設有特別通道,擺放了約多部電腦,供未能成功以電話完成健康申報人士使用,旁邊有工作人員提供協助。完成健康申報並取得「黑碼」後,進入入境大堂前需給予海關人員檢查,之後自行於機器上掃描二維碼即可。

原文網址: 通關直擊|實測羅湖口岸過關 只需15分鐘 新設電腦填健康申報 | 香港01 https://www.hk01.com/article/864126?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

有無人有果個.海關旅客指尖服務 QR code?
GOOGLE 圖片 海關旅客指尖服務 QR code
咪有囉
其實大陸仲好多小商戶係用緊個人登記

AlipayHK WeChat HK係用唔到

一定要喺回鄉證實名登記嘅支付寶同微信
下 做乜鳩 呢舊野仲未取消
編新聞話scan code 開app 入機喎拎碼喎?唔係咩?
操到2046
單睇深圳消費好高質咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞