深圳討論區

1001 回覆
99 Like 1051 Dislike
電信無憂卡唔好去營業廳搞,因為上去-定收你2舊迫你食5g plan要自己網上按同要”本人”簽收,但4g 得iphone 13/14用得3g 更加系乜香港機都用唔到,所以收得勁廢,只要no. 的話可以考慮下
我個plan一個月有4GB大陸數據前兩年都浪費哂
不過一轉台就要換大陸電話號碼,銀行野要上去update, app就自己轉就得,so far轉過3次都冇咩大問題
香港中移一卡二號
有6GB大陸數據 唔夠用同埋屋企share用 但可以fb ig

諗緊返大陸開多個號碼 雙手機

重點就係銀行/微信等等用香港一卡二號好定大陸好
啲餐廳又大又闊裝修又靚,唔會限你時,食幾耐都得,服務又好。。未體驗過嘅上去試左先鬧啦
其實係。唔知點解人地餐廳既服務會咁好。探魚,八合里果d. 好到係你覺得唔好意思。服務同日本有得比。
計埋都係上面有良心
黃店搵笨柒狗都唔食
請問有冇巴打知道羅湖商業城d鋪開返晒未?

屌,我封關前1個禮拜係商業城間港深通駕校做左張C1車牌,唔知間鋪仲係唔係到
去營業廳硬食2百蚊2個月之後轉套餐(你早轉果2舊一樣唔會比返你)我都係咁做,因為佢網上寄卡要「本人」簽收,如果真係用的話中移動/聯通 我諗住養no. 睇落最平係中電信
真係咩年紀嘅staff都好好態度,呢個真心俾讚我消費係食得開心又唔洗受氣
連大陸號碼$146中移動3年前簽
以前唔係1蚊1gb架咩
張卡放到取消左
冇左呢支歌仔唱 斷左就續唔返
慘到
我都係受害者之一
用緊3hk
一卡多號16蚊個月
再比多$128 10gb 大中華data
想問插返以前嗰張舊卡入去收唔到訊號 係唔係代表取消咗
多數係,6個月欠費就自動注銷
用緊聯通一卡兩號,$20個月連每月大陸200mb data,無用可以帶到下個月

淘寶呢啲卡又得唔得
你可以問下客服,應該香港人做唔到實名
不過你都可以再問下
早幾日上去食開間綠茶餐廳又平又好食,30幾蚊半隻燒雞用個火爐㷫熱佢誠意十足
一年33蚊就平勒,唔好比咁多錢佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞