不屈不倒巴打入一入黎

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
台式蛋餅 我非常尊重佢 財經台清泉
我之前係用stockchart.com既 但個圖表無得互動好煩
一加多d indicator就越黎越花 又難睇
但之前就可以一次過用好多indicator
果時睇巿寬我係用on balance vol /ad line /加New 52 high-low
唔會好似trading view pro咁 限左上限10個 (再上一個plan太貴)

其實我想轉Trading view 好耐架喇
係呢排先的起心肝轉咋
咁岩又見過不屈巴講sub river 佢用黎睇巿寬 所以想知多d
所以真係多謝巴打幫手代答

有少少覺得個巿會夾埋淡 玩假突破
等埋cpi一野轟落黎

尋晚都short put 左net
見佢個vi勁高 又9號出er
細注試試佢
巴打,你之前有提過下你睇5mins 15mins圖都大概估到即日走勢係點
可摸以講下係點樣睇?同睇day k, 4hr k一樣用返同一堆indicator?
我試過睇但睇唔到啲咩啲indicator,20 60R%都大上大落好難捉
我做vcp bo 右側多
所以好唔鐘意個current market condition
成日都覺得好危 隨時西冧
但係條女做tech company
分分鐘會失業
局住要落場搵定多啲 隨時要養埋佢

我以前都鐘意做VCP
但依家個巿玩VCP好難
有D 似仲行緊大型既stage 1

巴打加油啊
好彩我條女仲未要我養

冇lu
stage 2得好少
搵到都係細注小心玩 無肉食咁濟

繼續開po帶軍
個市好hyper 真係CPI 預合預期都千升
我平身預CPI日前會落到120左右 星期一尾盤就走put開staddle
星期一買call
好奇一問,點解係做straddle,唔係做strangle?

如果走大幅度上下,做strangle唔係會更好咩?
我上次strangle 係因為冇本所以用成本低嘅stangle嚟博
今次有本就開straddle 會賺多過strangle
Straddle

strangle

個分別就係風險同成本之間有取捨
暫時係
希望回返啲做返,龍軍
最近呢個月做淡做到好灰,睇啲圖/指標到晒頂都越升越有,覺得個市要點行你睇咩都冇用,冇晒信心
咁係咪唔穿12558就會升?
我都係諗住尾盤會繼續升冇set止蝕就訓咗
依家嚟講係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞