不屈不倒巴打入一入黎

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
今次呢round你諗住用幾多鎂落straddle度
不屈巴,想問下如果呢個時候hold SQQQ同 SOXS Hold到去cpi會唔會好不智
Gamma-Theta Trade off
越接近到期日gamma就會越大 相反時間值就會不斷減少
而gamma就等於delta嘅delta 你個股價(delta)唔郁 gamma就唔會變大
所以星期一買
1.gamma會升
2. 蝕少d時間值
3.避免股價(delta)唔郁 個價會縮
4.同上iv會因為冇波幅已縮
明哂冇考慮到時間值
多謝不屈巴 又袋到野落袋
Gamma-Theta Trade off
越接近到期日gamma就會越大 相反時間值就會不斷減少
而gamma就等於delta嘅delta 你個股價(delta)唔郁 gamma就唔會變大
所以星期一買
1.gamma會升
2. 蝕少d時間值
3.避免股價(delta)唔郁 個價會縮
4.同上iv會因為冇波幅已縮

調轉咗 係gamma影響埋 delta嘅大細
新手一問舊雲係咩指標
琴晚走咗
今日又買少少再tp
點解不屈巴咁睇要put, 你其實都見到轉勢準備牛市
唔係應該逄低就call 爆佢易賺過你而家2 邊玩?
追咗post睇到了 唔該基巴
當日nq 129都有人問過我
實際出嚟結果同大市會點解讀係有可能相反
我會等佢派彩多個博其中一邊
1萬
姐係等個市react完cpi再入市會比較好?btw不屈巴真係好有耐心小弟作為新手黨表示學到嘢
得翻4個字,係咪大機會上翻124,諗緊平唔平淡倉
一目了然表 ichimoku cloud
基本concept:
https://www.oanda.com/bvi-ft/lab-education/technical_analysis/ichimoku-2/

好感動有巴打對一目有興趣啊
快啲入教啦
留意返改左龍門之後11月 12月有修改
今次應該beat但都係睇牛市底
你個120我買低你100點當回踩再慢牛
研究下先多把刀旁身
lm
基巴,一目牛牛有冇得set?
定係一定要tradingview先有

span a span b 同雲要自己轉色
default隻色跟紅升綠跌 柒到無眼睇
收到學睇先
放咗大部分tsla put過咗cpi先再部署
星期一諗緊開sqqq 36 38 定係 35 39 好 (假設唔郁)
覺得會爆邊 但巴打講完令我信心小左

另外 當是但爆一邊 係咪都會10:30一開市就放哂兩邊
Trade 開都係放爆升個邊 睇下另外一邊有冇機回番dd

雖然次次都係frop to zero
sqqq call 琴晚2.39放晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞