不屈不倒巴打入一入黎

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
依家個價都好令人心思思
見到vix突破感到安慰
晏d覆你
請問option應該點樣判斷買幾時到期
例如我賭下星期cpi會chok咁應該買下星期5定係要買到3月咁穩陣啲成日都唔識判斷
多謝指教
GOOGLE 左, 係咪代表掂25後就係開始牛
同問如果我睇google會升返保守啲係咪應該買一個月後先到期既call?同埋點樣決定咩行權價位入?麻煩巴打指點下
代表大波呀
我反而覺得可以先開put,20號放,然後再strangle
想開,納指係時候要做第二隻腳 但要tsla同nvda呢兩隻升最癲既插番落去先得,googl跌到咁都唔係太郁到納指
2-6 個月
當而家95
你買95 CALL咪最穩陣+最貴
買越遠既價咪越平
你自己都講咗straddle可以避免當個價唔郁嘅時候嘅損失
嗰個咪straddle嘅最大好處 俾多d錢嚟買個保險
依家sqqq 現價36蚊 我開一張36要call要219鎂 39蚊就111鎂
同樣當佢升到41蚊 36call就賺305 39call就184
減埋對應put嘅損失(當total loss) 36call最後會賺106 39call就112

當升到43蚊 39call嘅獲利就會大幅拋離36call
所以你要衡量到底CPI日波幅會有幾多
簡單嚟講有錢就 straddle 冇錢就strangle
會唔會反彈下再落
穿122就唔會點彈 下個位就係日線20ma 120
不敢想像如果落番10700,個倉會點,應該會輸多過之前係10600果陣,好多都係around 11500同12000買入
我自己睇就指數穿122就會落119-120 然後反彈2-3百點
但星期二就CPI日與其食呢d 不如食CPI棍仲好
我個大倉都係11000左右買貨 最多打和
今晚入價
上七皮
CPI 棍又想開sqqq/tqqq strangle
不巴,大倉係60%定80%?

其實點解唔全option
玩完CPI 又可以玩nvda
60% 永遠留3成cash
Nvda 落到160既話想接貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞