不屈不倒巴打入一入黎

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
幾時講過有tg佢話過唔tg
明白
樓豬有冇得share埋你個indicator template
執唔到去你個個樣
會唔會穿到2月2號DH?
堆ai股仲升緊 vix同dxy琴晚俾人打殘咗
依家4 hr做緊平台 開市上dh唔係冇可能
呢個我陣間可以幫你
Thanks ching!!
岩岩揸緊車
俾啲時間我 pubish個rsi
William %R 我整唔到2 in1
所以最少要擺到8個indicators
pro plus plan is min required
求不屈巴教下點用trading view 入面個sub river map
主要係用黎睇咩?係咪巿寛?
上網搵左陣唔係好見有教學
4hr出lower high 熊軍又可以逆轉
Thanks ching!
學左睇圖無耐 繼續學嘢
咁不如去理解咗唔同indicators係同你講緊乜先啦....
俾你照抄 你唔明咪一樣豬錢
我下面4個圖換住用
你睇完都唔知發生緊咩事架

有機會再夾多下
128,129先落
market breadth我明
我自己係用 Us100 above 50 days 果d去睇
但我係唔明實際點操作sub river map去睇
其實係想比較下會有咩唔同啫
anyway thanks 巴打條link
大概係每個sector有0-100分
加埋代表成個market嘅強度
我會收咗盤先用嚟睇high low but just for reference

let's say 上圖 rsi %r macd都向上但係總體嚟講 成個market係向下
我會理解成有好多股嘅資金俾人抽走緊
市寬一直收窄緊
which is not a good sign at all

花多眼亂
因住輸double
好有心巴打
咁其實方便過我一直用開個做法
可以一次過睇埋d sectors既強弱
我呢排用us100 above 50 都睇到divergence
但尋日咁樣抽上去都走左sqqq call
我之前懶到去隔離po睇台式蛋餅update ad line圖就算

暫時個市無道理可言。。。
buy the fucking dip till the bull trap is shown
今朝小注tsm call賭佢gap fill 順便開埋tqqq call
食完就直插
盤尾day high 根本cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞