[地政處股評人] 議息會議 鮑威爾只需一句點燃市場

982 回覆
29 Like 110 Dislike
差過預期,升
好過預期,大爆升
美國佬會攪掂
個tg係想點? 尷尬到 做財演可唔可以專業少少

市場粉碎埋你啲分析
鬼唔知加息
股壇騙子一律建議參考我要做老千Cfu
星期一三五做節目講升,二四六講跌,睇下邊日升跌就囉番果集cut出黎打j gel頭
Conviction太重一定會咁 總會搵到個理由睇淡 因為我曾經都係
唔賭身家唔好投資呀記得
連登果然係市場情緒集中地
其實你地有冇睇過我既論點
我論既野 就係尋日Fed帶出黎既野
你地Fight with Fed就祝大家好運
快d Call爆
樓豬好似小朋友咁,7左係度發脾氣
講淡講左2個月,琴日仲要補句3點後跌到仆街
日日講淡總有一日中,你都係返去溫書做功課吧啦
炒減息啦
人地講左唔減息 你地咪慢慢炒
2023係炒衰退 業續同高息口
Ytd 幾多?

利申 put 緊
個撚個淨係識bic c、串咀,有冇人識去睇下fomc先後probability 有咩變化

竟然仲樂觀咗,真係痴撚線
認定樓主呢年係玩衰退同高息
年尾未必可以玩減息
但市場都係有野就炒
短期財報周弱美元一定拉一浸先識跌
部署回調係應該 只係唔係呢期
算啦睇淡呢啲short下都還好真心唔好賭報告
That’s why 我話傻散要同Fed開戰
Fed過曬氣啦 垃圾
“通脹仍遠高於目標”,重申“預期持續的加息是適當的,以達到充分的限制性立場”,聲稱“現在宣稱勝利為時尚早”。另外他表示“在討論暫停加息前再加息幾次”以及“根據我們目前的預期今年不適合降息”。

但與此同時他講話的一些利空措辭增強了空頭信心,比如他說“隨着通貨膨脹回落的證據越來越多,這將隨着時間的推移反映在政策中”,“市場預計通脹下降速度比我們預期的更快”,他表示“如果通脹下降速度比我們預期的快,這將影響我們的政策決策”。

https://lih.kg/3295213
納dee升撚到傻
唔認輸真係好柒
又無trade record 口水talk ,收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞