[地政處股評人] 議息會議 鮑威爾只需一句點燃市場

982 回覆
29 Like 110 Dislike
係一日賺2萬鎂
你不如答下你點賺?

nvda long put +8%,sqqq +5%,Tsla short + 2.6%。

Tsla得200股尋晚最多+1000鎂,nvda long put 10張 +130鎂。即係sqqq+ 成19000鎂,贏19000鎂要成38萬鎂sqqq,請問我有冇計錯?
最後收市好似冇賺20000鎂
咁心急做咩
我止賺個時咪Show番出黎
唯二有圖既nvda put都係買得幾千蚊鎂
依家就講一日賺兩萬鎂
咁樓主學生嚟,倉細都正常嘅
想知樓主其實睇唔睇ta
我對於TA既理解同大家唔同
我只可以講 我係睇我既TA
都係個句 止左咪貼番出黎
好多時TA對於我黎講只係提供到一個位置
而唔係趨勢

我傾向研究宏觀市場 散戶風險偏好 數據解讀
FED既政策指引同市場既預期

好難三言兩語講哂
唔通我幾球倉又同你講咩

美投觀點
口水倉?
仲要股神咁搶口,實會po幾球野倉出嚟大人話有幾球先有資格challenge佢
1月25納指最高位11334,2月24最低位11334。1月25 SQQQ最低位42.15,2月24最高位40.47。

相差一個月同一個點數SQQQ已經爭左幾%,即係買2球SQQQ已經爭左8皮,樓主仲要好似上年Q4已經買落,有幾球本既話,唔買期貨但買sqqq長揸,樓主其實係唔識定係有咩特別原因?

2月23日加注NVDA long put 3月17到期200蚊行使價,唔短期內急跌既話,高位橫行都夠佢輸哂,咁高IV仲加咁遠行使價既long put,一係佢就唔識,一係就眼光獨到

如果有幾球本但short得200股tsla仲要贏得果$10 x 200股= 2000鎂就衝出黎gel頭,建議樓主都係收皮算啦
一個傻系連NDX同IXIC都唔識
井底之蛙真恐怖
Sorry我自認眼殘柒左

NDX 1月25最高位11841,2月24最低11900,相差0.5%,三倍即1.5%,但SQQQ差4%都係果句問題,有幾球本既話,唔買期貨但買sqqq長揸,樓主其實係唔識定係有咩特別原因?
你都o憨撚鳩,SQQQ唔可以Strong Hold 係因為有decay,你走去捉人字蛩 NQ同納dee 有咩分別
巴打,所以我岩岩都自認柒左不過樓主其實冇直接答我問題淨係串我一句井底之蛙就帶過了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞