(2022-23 爭氣)金州勇士球迷討論區 (149) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
會唔會可以一下trade到兩個高效防守人返黎改變到個現狀
懷其實今場打得幾好
不過連10分鐘都唔俾
15大真係仆街黎由上季玩毛玩到而家玩到冇價值
應該要og呢啲級數
太保呢啲齋防守打season都冇乜大作用
屌你冇睇
見頂咩料上兩場先讚佢可以一邊攻框一邊搵3分手感
今場直接做戰犯
不如讓啲戰術地位同球權比Ku

Btw肥仔3連mvp+冠+fmvp嘅話,有冇入all time best 5 center機會

如果講緊top5係大夢,shaq,渣巴,張伯倫,Moses malon(第5好多人選)
一冠難少少, 中鋒位好多神獸
最大問題ker好似對咩對手都係用矮小陣 3g 有時4g 如果3-4g進攻攻唔入就真係玩撚完
之前有場好似在場最高係見頂 定廢鳩 完全係痴撚線

今場打雞塊 見到肥仔背身單打勇士d人 完全係大姐姐載小朋友 身形完全劣勢
今年仲有無希望
依家咁嘅狀態應該有希望入playoff
Champ not even close
上年下半季都係咁嘅款
最後都champ到
只不過PO對手全部內線唔強
Jokic強但冇其他主力傷
齊人金塊公鹿唔知過唔過到
今年仲有無希望
上年下半季都係咁嘅款
最後都champ到
只不過PO對手全部內線唔強
Jokic強但其他主力傷
齊人金塊公鹿唔知過唔過到
大師兄6TO
上年士氣好唔同下 三老再聚 鬥心好強
細個班又未拎過 無咁多野諗 無咁多是非
再加一班「棄將」想證明自己
今年見唔到呢團火啊
同火無咩關係
Young core今年接唔到班係事實

一係好似前幾年湖人all in 哂yc 衝冠多一兩年但犧牲未來
一係就比啲耐性班後生仔成長

毛應該吸引到啲重建球隊試,懷就難講佢連一個big man應有防守同籃板保護都未做好
高不成低不就家陣最尷尬
球迷/老球員/教練都想衝冠
管理層就想兩樣都有 想確保未來唔會太慘
隊波咁多暗湧 想齊心打好啲波都惡搞
上年三月仆突然大爆發,連續好多場得分超過二十分,重要三分命中好高,打到成個小咖喱咁
齊人公鹿一向都覺得過唔到
近年最齊嘅陣就係公鹿,有外有內
jrue holiday 又入全明星算唔算巨頭
不如放棄J green 出多啲懷
睇咗頭三節,差距覺得比想像中細
塊攻力係好撚勁,但始終肥仔防守上會俾人針對
所以變相勇嘅容錯率係好細
有半節熄火已經唔使打,加上勇死穴TO而塊打快攻又唔錯
造成第三節一嘢俾人拉開十分以上
完全體塊進攻冇咁易熄火
Murray可以帶後備打得唔錯
但Poole仔今季食屎,搞到curry一落場又進攻便秘
不過第四節jer窿上太耐,早啲出poole可能好啲
今日頭三節勇唔係三分準到仆街 塊一早拉開咗
對面二分二分咁食 臨尾一節三分著埋即刻拉開比數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞