(2022-23 爭氣)金州勇士球迷討論區 (149) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
KERR:我要Trade人
老闆:新仔唔trade得

今年係咁上下啦如果大家期望係奪冠我諗99%會失望
傷既傷 老既老 隊波士氣又唔好 新舊兩代人有啲唔岩
今年當睇下三巨頭合作 下季好可能就無得睇呢3個人同場同隊
季後賽先輕鬆打爆勇士個底, 廢鳩只係守好咗某幾個重要回合
所以我撐今年逼宮㗎 戰績唔好理 砌得好個陣下年三老仲有油
乜撚嘢2timeline win now and win future 收皮啦 我凈係想睇依堆人再champ
宜家全nba幾日前先得76成功守到有幫手既肥仔
憑我地班人一定守唔住人地個準三連mvp
理性睇 除左古仔非賣品根本啲新仔個個trade得
Moody天花板低 懷仔冇空間+需要好長時間成長
就算poole都唔係非賣品 係睇人地攞咩出黎換咁解
其實真係打死都唔信用moody 懷 + pick 會換唔到即戰力返黎

擺明管理層唔想放棄晒啲young core
moody 懷+pick換到wcj我即刻lur飯應
其實我一直以黎覺得two timeline係透支curry green換時間同戰績練新仔

上年好似後備好多人咁 但其實curry啲上場時間 跑動距離全部係1516後新高 講緊果時2627 上年34歲

Green就長期濫用五小頂中鋒頂到有椎間盤問題

講真唔係上年curry好彩傷左抖足一個半月
以佢傷前個態打playoff應該二輪byebye左
係我眼中連古仔都trade得 如果可以留低dv
其他隨便賣 留低三老 見頂 loo就得
仲未計管理層唔簽中鋒 green傷左得返looney一個底

見頂同opj要頂5號位同人肉搏 然後啲三分食哂屎

上年同今年都唔簽就係想比時間懷 但佢又玻璃又盛咁
呢個年紀其實30-32分鐘已經好極限
而家佢地打到超哂時
廢鳩真係唔頂到幾耐
出埋古仔你換到件allstar返黎?
癲撚線,古無可能trade,換到booker依d水準我先制
但管理層咁睇重young core都正常 三老除左Curry仲叫當打 Klay太唔穩定 Green都老了
換即戰力比三老都好大機會champ唔到 champ唔到又無晒young core就沉淪好耐 管理層唔想見到呢個情況都正常
計埋陣容平衡性booker都未必係right trade啦
命中率5成
3分5成
籃板冇輸
罰球差距唔多
後備有輸出
To 17Vs11
然後輸17分
都唔係第一次
淨低30場可以練兵
但我睇唔到有咩進展

後備幾個人打1場就DNP幾場,上幾分鐘好難咩,J green 開始夾到,唔用。Wiseman 康復咪比佢上幾分鐘。

上季就話季尾Green Curry 輪流傷
家下就唔知想點
All star 後,期望睇到係防守效率起碼前5,唔係就算入到Playoff 都係一輪遊。
當然啦,一時諗唔到有咩人all star以上Hof以下既年輕潛力
後備打起就到正選派膠
堆young core有潛力仲講得過去, 目前睇得古仔有些少希望變巨星, 其餘連輪換水平都冇仲講咩未來真係攞嚟搞笑
其實齊人擺返仆落後備就好好多
我覺得Poole其實都有機會 作似心態有啲問題多啲 打耐啲多啲經驗多啲挫折可能會好唔同 不過如果expect佢係curry呢個級數就慳返都得
Wiseman就算啦 心態基本功都大問題 勇又一直以黎都唔會以中鋒作為得分武器 呢件真係trade得
打埋呢兩年仲唔轉打法就死得啦
而家5個位都又大隻又快
4個大師兄先玩4g啦
問題只憑現有陣容 仲打唔打到高效防守
老既老 傷既傷 慢既慢 單薄既單薄
Dillon Brooks 同 Mitchell 打交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞