(2022-23 爭氣)金州勇士球迷討論區 (149) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
無體力既curry球員 後面就點射都無

體力下降就係人都會唔準
問題係今季有邊個可以run到個體系?
上季後備有bejlica porter呢啲高球商嘅
今季poole仔食咗屎咁樣好難靠佢
我感覺poole個防守直程係加重緊curry消耗
真心唔明點解要一開波就3後衛,想早段拉開比分?poole 落第二梯隊唔好咩,俾返looney 打正選穩返籃板先嘛,而家一開波就死亡5小咁,好快榨乾老將體力
上年季後賽第二得分點嚟 緊係大影響
話時話,今場第四節最後五分鐘,嗰段時間嘅調度真係冇眼睇
一開始係三後衛加見頂加looney
之後竟然係換走見頂換個poole入嚟變四後衛
跟住Looney落場換廢鳩入嚟再downsize咗個陣
後尾頂唔撚緊就looney上返換走DDV
去到最尾半分鐘見頂先上返

結論就係,勇冇側翼
見頂冇態局住放四後衛強化spacing
但今日冇手感,加上對面多側翼守撚死,所以賭輸咗
季初個破頂幾時返嚟
睇返DLO果球幾球三分 咪就係空哂出手 呢個係要解決既問題
有一兩球係自信起手嚟,冇貼上去就直接出手
所以個問題就係無左個意識貼
New Post

(2022-23 輸自己)金州勇士球迷討論區 (150) Golden State Warriors
https://lih.kg/3295430
你想 3 個 post 同步推?
佢唔肯用其他底
搞到魯大同綠要分開上
我覺得勇士既戰術上好難俾佢好快咁搵狀態
勇士以後衛為主導既球隊 終結都係由後衛主導
好多時幾個回合可能無波掂到 或者持球時間少過2秒 咁好難搵到狀態
打狼呢場其實好多機會俾佢搵態啦
每節有幾球狂打DLO 連廢鳩都有份背身係咁牛入去屈分
唔明點解第四節關鍵時刻唔咁樣打 連廢鳩都可以叫波背打DLo
反而成隊狂隊3分 輸死自己

條垃圾係無爭勝心 如果主動要波打 我相信curry一定仲開心
No,呢個就完睇置頂去下一個。下一個繼續咁
手感琴日打足最後17分鐘kerr係點諗係咪諗住可以有垃圾時間
Klay out, curry green questionable
可能諗住一口氣拉開到廿分以上就可以收工
點知對面爆seedCurry就冇哂力

其實琴日Poole同其他人前3節打得都還可以
冇必要咁樣變
其實淨係上半場打得還可 下半場已經冇人入到波 仆嗰五分全部罰球拎返黎
今場大師兄應該出,klay 抖,見頂唔知
都係睇espn 網話出,係咪要做好榜樣俾班細睇
對面雞塊勁齊人唔出大師兄即係已投降
而家突章到話想唔要hyland
呢件成個瘦版JR smith咁,顛起上黎都幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞