[apple已死]iPhone/iPad 問題集中討論區

117 回覆
3 Like 3 Dislike
個moon爆左玻璃,想問下自己換係咪會無左touch id
我部i6 PLUS好似就係touch ic失靈..
個情況同巴打講既一樣,MON會閃下閃下,MON頂會灰色+好似鋼琴咁
一時有事一時又無事咁 用到個人好煩

咁係咪底板有事?
要拎出去整既話大約幾錢左右?
同埋有無巴絲打有信得過同埋襟用既維修店介紹?

同埋我以為係mon有事,淘寶淘左總成落黎自己砌
咁係咪都係無效用?

出去換既話可唔可以用返原廠mon

好似好多問題 麻煩巴打

不過沉晚換完mon 係有好轉到
冇再鋼琴mon.唔會閃 只係都係禁唔到mon

我睇過網上話粒ic 問題 因為天生設計問題

Btw空白巴麻煩晒詳細解答 小弟最終換左細ip7 但由64gb落返32經常性唔夠位用 同埋醒起整機個間好似有一個月保養 要放假時出去再整 用開有感情
個情況同巴打講既一樣,MON會閃下閃下,MON頂會灰色+好似鋼琴咁

咁係咪底板有事?

咁係咪都係無效用?

好似好多問題 麻煩巴打

Ic出面做緊500以上
換mon冇用講到口臭
想問iphone6之前收wifi爆格 但而家收wifi要行到好近先收到wifi 想問邊到整wifi接收位好

冇救 wifi ic綁cpu
冇得單換

你搞清楚mon還mon touch id還touch id
定你搞撚錯touch ic?
10.3.3 玩POKEMON GO ...

成日都FREEZE 左畫面...

郁都郁唔到死左...

有冇知點解決?

我都係重開game
等更新算

其實你覺得係GAME既問題...定係IOS既問題?

得pokemon go先係咁, 應該app問題啦

成日gps not found 同彈app,好煩

咁係咪底板有事?

咁係咪都係無效用?

好似好多問題 麻煩巴打

不過沉晚換完mon 係有好轉到
冇再鋼琴mon.唔會閃 只係都係禁唔到mon

我睇過網上話粒ic 問題 因為天生設計問題

Btw空白巴麻煩晒詳細解答 小弟最終換左細ip7 但由64gb落返32經常性唔夠位用 同埋醒起整機個間好似有一個月保養 要放假時出去再整 用開有感情

?!?乜野一個月保養
想問iphone6之前收wifi爆格 但而家收wifi要行到好近先收到wifi 想問邊到整wifi接收位好

冇得單換

又要換電話

冇得單換

又要換電話

你係咪成日跌機

一係ic一係天線斷尻左

冇得單換

又要換電話

你係咪成日跌機

一係ic一係天線斷尻左

之前有跌

冇得單換

又要換電話

你係咪成日跌機

一係ic一係天線斷尻左

之前有跌

求其一個原因
前者冇得救
後者都仲有機會救到

冇得單換

又要換電話

你係咪成日跌機

一係ic一係天線斷尻左

之前有跌

求其一個原因
前者冇得救
後者都仲有機會救到

點check係前者定後者
apple每次岀新iphone 舊一代就得返最細同最大gb數賣 咁想問下9月岀iphone8,衛訊會唔會有iphone7中間個gb數 姐係128gb賣?
apple每次岀新iphone 舊一代就得返最細同最大gb數賣 咁想問下9月岀iphone8,衛訊會唔會有iphone7中間個gb數 姐係128gb賣?

貨尾總會有嘅
今次谷ip8 7s都可能冇乜大分別 咁不如平平地買7好過
留名學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞