[apple已死]iPhone/iPad 問題集中討論區

117 回覆
3 Like 3 Dislike
早幾日係3出左部7plus
返到去先發現個mon左上角鬆鬆地
同埋sim卡槽好似突出左 入唔晒咁
冇買applecare但有保 去apple整洗唔洗錢
定會免費換個mon比我?

換mon多
出面換電穩陣?邊間好?
我以為係腦魔開post大叫Apple已死
我以為係腦魔開post大叫Apple已死

腦魔拎老綜買左idrive好耐啦,不過間唔時都有出黎做下野反下apple,等班反apple岸鳩仔跟住叫囂下
點解而加換機會變左美國機

我隻錶換完都係n字頭再跟LL
想問下我部iPad Air 2機身突然發熱,跟住自動關機,開機都開唔番,呢啲包唔包保養的?
部iPad仲係有效保養期內
求解答thxxx
想問下我部iPad Air 2機身突然發熱,跟住自動關機,開機都開唔番,呢啲包唔包保養的?
求解答thxxx

開唔到機只能約外判維修
TSO/華風
想問問部6+入過咸水 開機keep住話我冇電 到插左差電佢就去到白蘋果 但最後又熄返mon, keep住熄mon 白蘋果咁loop
我應該點做好 拎去整?
麻煩巴打
求解答thxxx

開唔到機只能約外判維修
TSO/華風

thx巴打,啱啱上網問職員佢都係咁同我講,依家部機仲好撚熱,依家去間嘢希望會幫整
巴打想問下
iphone7開唔到機 去左apple問話燒左底版 會免費換 就彈左去華風整 華風話有液體入左底版(應該係前日落大雨條充電線濕左 部機充電就咁開唔到機)話仲要換充電位 成$2480 好貴啊痴線仲要等成個月先換到
巴打應該俾apple整定出去整好
部機用左4個月咋仲要錫住咁用
巴打想問下
iphone7開唔到機 去左apple問話燒左底版 會免費換 就彈左去華風整 華風話有液體入左底版(應該係前日落大雨條充電線濕左 部機充電就咁開唔到機)話仲要換充電位 成$2480 好貴啊痴線仲要等成個月先換到

冇買 ac+
巴打想問下

冇買 ac+

無買啊但未過保養期
巴打想問下

冇買 ac+

無買啊但未過保養期

成6千蚊機 可以嘅話買埋ac+啦 比千零蚊 兩年加錢換翻新機

想問問部6+入過咸水 開機keep住話我冇電 到插左差電佢就去到白蘋果 但最後又熄返mon, keep住熄mon 白蘋果咁loop
我應該點做好 拎去整?
麻煩巴打

如果死電/電源ic
巴打想問下

巴打想問下

冇買 ac+

無買啊但未過保養期

冇架啦 部機出左事冇得買返
ipad神神地去邊度整有保障
Q:我部iPhone 啲電去得好撚快,點撚樣算?
A:前往app store 下載 Battery life 大概睇下粒電得返幾多(只供參考。同apple佢地check到個百分比有1-5%出入)
有保養低於80%會免費換電
冇保養就坊間換電池 $200左右

其實坊間換電安唔安全 apple要608好貴
但又驚坊間唔安全 其實坊間同apple啲電係咪一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞