[apple已死]iPhone/iPad 問題集中討論區

117 回覆
3 Like 3 Dislike
又係我 空白巴 星期日換左個touch ic moon之後以為開開心心用埋呢幾個月換iPhone 8 但前日開始老毛病發作 又係touch 唔到 開熄機十幾次都係咁 一時時冇事 當冇事時用唔夠幾分鐘又來料 諗緊去唔去返相熟鋪頭屌下佢再整 抑或出部細6s頂到出新機

無論整返部iPhone 6 plus 定出新細6s 部電話一定要比家母用的 利申:部6plus 15年2月買的

你肯定佢有幫你換ic?
又係我 空白巴 星期日換左個touch ic moon之後以為開開心心用埋呢幾個月換iPhone 8 但前日開始老毛病發作 又係touch 唔到 開熄機十幾次都係咁 一時時冇事 當冇事時用唔夠幾分鐘又來料 諗緊去唔去返相熟鋪頭屌下佢再整 抑或出部細6s頂到出新機

無論整返部iPhone 6 plus 定出新細6s 部電話一定要比家母用的 利申:部6plus 15年2月買的

你肯定佢有幫你換ic?

ic唔清楚 moon就肯定係我面前換 其實會唔係底板有事

你肯定佢有幫你換ic?

一直講緊有黑白灰格仔一定係底板事
依家先轉會買iphone6s仲屌唔屌得過

咪買住,等埋新iphone先, 到時7同6s都可能減價,如果價錢岩,就買7更好用
有冇巴絲係出邊維修店維修過?
機都開唔到 單又無左 過哂保養 所以想睇下除左官方果兩間外 仲有冇好店
10.3.3 玩POKEMON GO ...

成日都FREEZE 左畫面...

郁都郁唔到死左...

有冇知點解決?

我都係重開game
等更新算

其實你覺得係GAME既問題...定係IOS既問題?

得pokemon go先係咁, 應該app問題啦

你肯定佢有幫你換ic?

巴打想問整底板係咪貴 其實小弟心中有答案 直接買部新既算

咪買住,等埋新iphone先, 到時7同6s都可能減價,如果價錢岩,就買7更好用

聽人講唔係6s好過7咩
請問大概幾時出?
有冇巴絲係出邊維修店維修過?
機都開唔到 單又無左 過哂保養 所以想睇下除左官方果兩間外 仲有冇好店

T.me/lihkg_49

你肯定佢有幫你換ic?

巴打想問整底板係咪貴 其實小弟心中有答案 直接買部新既算

T.me/lihkg_49
我想問下ipad有冇可能用藍芽keyboard的情況下,用到kaiboard呢d第三方keyboard?
JB會唔會做到?
想問問部6+入過咸水 開機keep住話我冇電 到插左差電佢就去到白蘋果 但最後又熄返mon, keep住熄mon 白蘋果咁loop
我應該點做好 拎去整?
麻煩巴打

如果死電/電源ic

Thx巴打 搵人換舊電大約幾錢左右?同埋有冇心水舖頭?
Thx again

我就自己搞嘅

你買邊間電

同問 我都自己睇片試下搞下先
想問下iphone 7 新機 7月頭左右買 ip新手
平時習慣訓之前差到100% 
舊電可以用好耐 say 玩完電話訓個陣有90%
第2日起身仲有8x%

但今日無啦啦啲電去得好快
睇少少野都睇住佢逐%咁跌
想問下有機會會係咩問題同我可以點做
第2日起身仲有8x%

重新開機
第2日起身仲有8x%

重新開機

Right
第2日起身仲有8x%

重新開機

試左 有好左 感謝你

郵件20GB可以點del
屌佢老味到底幾時先過到email認證開日本apple id

郵件20GB可以點del

除左reset冇計
應該改 IPAD MINI 已死. 想佢復活. 有新設計.
應該改 IPAD MINI 已死. 想佢復活. 有新設計.

講真用開plus仔對mini需求唔大
再加上iPad 2017又set到咁平又好用
mini翻新都無乜望
我部i6 PLUS好似就係touch ic失靈..
個情況同巴打講既一樣,MON會閃下閃下,MON頂會灰色+好似鋼琴咁
一時有事一時又無事咁 用到個人好煩

咁係咪底板有事?
要拎出去整既話大約幾錢左右?
同埋有無巴絲打有信得過同埋襟用既維修店介紹?

同埋我以為係mon有事,淘寶淘左總成落黎自己砌
咁係咪都係無效用?
出去換既話可唔可以用返原廠mon

好似好多問題 麻煩巴打
我部i6 PLUS好似就係touch ic失靈..
個情況同巴打講既一樣,MON會閃下閃下,MON頂會灰色+好似鋼琴咁
一時有事一時又無事咁 用到個人好煩

咁係咪底板有事?
要拎出去整既話大約幾錢左右?
同埋有無巴絲打有信得過同埋襟用既維修店介紹?

同埋我以為係mon有事,淘寶淘左總成落黎自己砌
咁係咪都係無效用?

出去換既話可唔可以用返原廠mon

好似好多問題 麻煩巴打

不過沉晚換完mon 係有好轉到
冇再鋼琴mon.唔會閃 只係都係禁唔到mon
想問iphone6之前收wifi爆格 但而家收wifi要行到好近先收到wifi 想問邊到整wifi接收位好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞