原來月入5萬都係無撚用

323 回覆
1030 Like 313 Dislike
都係嘅

所以我話睇佢自己想過乜生活

而唔係人地話係咁就一定要咁過
5萬都唔可以抽居屋?唔肯定一人單位/幾人家庭單位入息限額幾多~
香港五皮野好多錢?
好似33k
樓主咁多人屌你, 我讚你一句
50歲識上連登就好少有
我有話好多錢?我話佢移左民連5皮都搵唔返呀 邊撚到講5皮好多呀 屌你老母 戇鳩鳩 生勾勾
都話幾時住公屋都係 win win
住屋3k
就搞掂人生

對比月供2皮
死左都帶唔走間供完的私樓
留比個仔享福架炸
點解會有人覺得揾五皮算多
真,HK樓15 年升咗近5 倍,要買樓的話15年前揾2萬輕鬆過現在揾$50k那班。
緊係租好啦 乜都唔洗番 萬幾蚊 個個新屋苑去住下
周圍識下私樓妹 一個唔好彩 識著個特色單位千金小姐
下半世倒貼埋頂層複式全海景 再送架林寶俾你接佢番工放工 租租人生精彩好多

學你話齋 供樓真係一世都玩撚完
我同講香港搵5萬唔多錢姐 起晒鋼做乜 有病睇醫生啦柒頭
你放粒膠係到反問唔係想串鳩我?
其實老咗租唔到樓係咪迷思黎?

如果一次性交一年租

業主會唔要你要件每月驚佢拖租既後生?
搵4皮都上到車
樓主新名:50歲(買樓)
老左驚你死係佢到
老人家自理力又差,執野都執唔好,分分鐘遇到個收集癖,衛生差既,收返間屋都有排搞
香港嘅地產霸權就係俾你呢種思維支撐到世界末日
講到後生唔會死
自理能力好好
唔會收集癖
雖然呢家高息,但樓價一樣跌咗唔少
完咗個週期又去返減息,到時經濟好轉又上返樓價
租樓不嬲都係幫人供樓,無gain又唔係asset喎
係 兒登仔話 冇人生 樓需求下降
風險高低分別姐,老年風險明顯高過年青人
你係業主你租比個30歲正常樣年青人定70歲正常樣老人
如果你租比老人先rather than 年青人咁你真係好好心地
邊個叫你大魚大肉…
唔慳住洗 搵幾多都無用啦
身邊幾個fd 成日話幾時升職 或者考咩牌 見咩工
第日人工就有幾多 ‘’到時‘’ 就儲錢買樓/結婚

個個一直無認真儲錢
日日食好西 養部車 一年幾次旅行

就算下個月人工十萬
一球都要儲一年啦
舊錢都唔會變出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞