烏克蘭前線坦克官兵指:面對俄羅斯T-90坦克,烏克蘭的坦克如同垃圾

175 回覆
105 Like 12 Dislike
冇老美參戰你講緊日語啦
死傷好慘重
射個人出去 勁呀
如果要打佔領戰,坦克係必須品
個個都話俾新武器就可以贏
俾新武器都要識用先得
點解歐美而家係咁搵倉底貨俾烏克蘭
一來, 呢D老古董佢地唔會用, 當清垃圾
二來, 烏克蘭士兵可以即刻上手用

刺針飛彈, 美軍都要用至少80小時先學得識
其他武器更複雜, 所需時間更長
烏克蘭日日贏, 前線不斷向西推進
俄羅蘭輸到直, 不斷向住西方撤退
烏軍打防守戰死傷都咁大

打進攻戰,對住俄軍防禦部隊
大部分裝甲車陣地都有鏈炮之下
打完都預計死唔少
其實係
而家俄羅斯都係用人海戰術咁打搏老命
而歐美都已經要打到俄羅斯返唔到身先收手
歐美除左俾武器
其實都keep住不停咁訓練士兵
所以要快d批武器
因為要準備下一輪攻勢
你以為而家烏克蘭係靠自己軍工能力同俄羅斯打
烏克蘭整個國家已經成為歐美僱佣兵, 代替歐美同俄羅斯打
烏軍而家係靠外國軍援金援去支持
所以之前就有人講過, 計算烏克蘭仲有幾多軍工能力, 財政可唔可以支持落去係戇鳩
因為呢d全部都係歐美係背後找緊數
因此, 之前俄軍佔領幾多土打, 消滅幾多烏兵, 烏克蘭都唔在乎
反而當俄軍攻擊電力設施就叫哂春
就係呢D野, 歐美唔會, 亦提供唔到俾烏克蘭
之前睇過軍評同戰場報導
係戰場幾次遭遇戰
2邊都有爆炸裝甲
t64 舊貨重硬過 t80
2邊同射動能彈
t80 俾t64 穿左
t64 中彈頂得住
推極都趕唔走所有俄軍,
打廢柴俄軍都要叫救命話唔夠打,
拎咁多北約同美國軍援打成年都未打完

唔係話俄佬好廢好窮打唔到持久戰架咩
又話西方經濟制裁無錢打仗好快輸
結果打左成年繼續打緊
係咪睇/玩得太多戰場的女武神?
咁事實上T-80U裝甲係強度T-64任何系列。中邊度?T-64B嘅炮塔裝甲其實唔弱,都有500至600mm KE,擋到其實唔奇。T-80咩型號?T-80B 即使係正面被打穿好合理。戰場上可以發生嘅嘢咁多,好難講實際發生咗咩事。
所以要坦克
我唔阻人打飛機, 不過打飛機打到當真, 仲要周圍同人講佢屌到條女反皮, 我就笑而不語
其實好多野, 只要套返落去戰場度, 你就知真定假

歐美經濟制裁, 金融戰, 早早就失敗
事實上, 用swift制裁俄羅斯, 本來就係一著臭棋
係挖美元霸權既根, 令各國意識到歐美漠視國家信譽
所以而家各個地方都已經開始搞區域性貨幣, 簡單講就係去美元化

再講, 成日見到話烏軍戰損好少, 俄軍戰損好多
真係得啖笑, 如果係真, 俄軍應該越打越少, 越打越弱, 因為老兵, 有能力士兵都死得7788
反而烏軍老兵越打越多, 戰力應該越打越強
事實係...

之前已經有分析, 俄軍經過今次戰事後, 將會更強大
因為俄軍過去廿年既戇鳩野, 已經係呢一戰中被證實
反而敘利亞, 瓦格納果一套, 經得起考驗
我n 年前,睇過俄佬自己軍評
果時台灣本軍事家都有專題
講蘇系坦克史內容
唔知有無記錯

都係講t80 係t64 平價進化版
實際早期t80 防禦 比 唔上t64
由於t64 果種人工鋼玉
內填復合裝甲成本貴
係當年又採用多種新技術新引擎]
搞到成本貴 又唔可靠

之後直接改良成t80
當然啦,俄羅斯時代之後
新技術改良t80,
當然唔到蘇聯t80
你同cctoy手joke講
佢地烏克蘭日日贏,俄羅斯就黎輸講左成年
班友係吹大
應該俄烏雙方都死亡唔少

果堆咩瓦格納死傷左一半 之類既新聞

佢地班友走去信
一支軍隊死左一半 仲可以做主攻
無記錯好似吹到話打殘左瓦格納77%
無一個指揮官會戇鳩到部隊損失到2-3成仲唔後撤
如果真係被打左咁多人, 俄軍主力早就要接手前線
事實上瓦格納仲係前面衝緊
5毛又喺度互吹
啞格納 班傭兵
戰場實戰同陸軍裝備操作
係好過俄軍架

始終班傭兵,依十年未停過作戰
由非州,中東,中亞都打過
同埋依班友,唔至俄國人,蒙古人
重有唔係少中東,中亞人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞