烏克蘭前線坦克官兵指:面對俄羅斯T-90坦克,烏克蘭的坦克如同垃圾

175 回覆
105 Like 12 Dislike
泰吾是報:

https://www.thetimes.co.uk/article/url-ukraine-tank-brigade-challenger-leopard-russian-war-2023-wjg6ptp39

https://archive.ph/VCL44

Ukraine tank sergeant: ‘We’re tired of fighting Putin with rubbish kit

he said. “If you come across a T-90, you need three of ours to deal with it — or very good luck.”

另外一篇天空報:

https://news.sky.com/story/ukraine-war-this-is-such-a-stupid-tank-commanders-plea-for-western-upgrades-12791111

之前有班"專家"話,烏克蘭用開蘇系坦克(T-64,T-72,T-80),所以比番蘇系係最好

佢地好明顯無問過烏克蘭前線意見,烏克蘭前線坦克官兵話佢地好討厭自己部坦克,話係垃圾

烏克蘭坦克最主要係前蘇聯T-64,T-64最早於1964年量產,係當其時最先進既坦克,亦係至今T系列蘇系坦克既始祖,

但係最後生果部都有40幾年歷史,雖然有經過現代化升級,提升有限,亦因為缺錢無辦法大量更換西方標準既熱成像系統;

而前華約國波蘭提供既出口型T-72據知都有進行升級, 但係兩者都係同樣面對俄羅斯現代化坦克同反坦克武器時候吃唔到任何既甜頭

而俄羅斯更先進既T-90更加係BOSS級既存在,要3部坦克換佢1部所以佢地好需要西方既先進坦克

之前仲有好多例如話坦克無用,俄羅斯坦克廢無威脅,俄羅斯坦克炸晒之類既說話,但係都唔係事實既全部黎

所以要聽多D前線既說話,訊息接收要全面,唔好成日自圓其說

大家點睇?
用哈馬斯直接射莫斯科咪得
哈馬斯係巴勒斯坦?
呢度連登仔唔聽得呢d
唔意外 同你蘇聯體系既坦克 點會夠俄佬黎 依家都係靠西方軍備補結拉平戰力差距 睇被西方訓練完既烏軍有幾多料了
連登軍師話坦克無用等比人開罐 樓主5毛?
I need new toys
好似好少news係坦克對坦克

如果發生唔多 就算唔夠打都唔係大問題
又唔係坦克大戰
英國講烏克蘭好慘好慘,所以快D 送豹二去烏克蘭

你自己數下T90有幾多架已經收皮就知唔燧無敵BOSS

3部換1部亦唔算好突出
你睇下二戰一架虎式換幾多架就知
人員傷亡, 人力損失先係嚴重問題.

俄系坦克唔注重乘員安全, 被打中乘員幾乎死硬.
其實呢

T-64基底上係先進過T-72

而T-90係T-72大大大改版

當然改咗咁多年啲T-72改改肯定勁過啲T-64

但問題係與其話T-90好撚勁,不如話俄式坦克全部都係海軍鬥水兵

而且我係前線士兵梗係想有更好嘅裝備,當然最好係西方坦克

畢竟俄式坦克中一炮全部人嚇到走晒,因為誘爆率太高

美國M1系列淨係彈藥庫有獨立隔離,至少中咗彈都唔會驚到全部人走晒

呢個係信心問題
感覺烏呢排好似劣勢返

仲要之前意外死咗班高官
唔賣慘邊有新野用
一賣完慘
德國開咗綠燈比L2坦克
美國開咗綠燈比盟友送F16

軍備升幾個GRADE
r新野用姐

烏仔主力咪又係用t72,t90,仲要係喺俄仔度拎用返佢地果啲
忙緊比以色列打,唔得閒
無喇, 啲舊野清晒就唔會俾新, 而家想屈西歐俾但西歐唔肯, 美國又唔肯.
應該有排等.
吾知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞