烏克蘭前線坦克官兵指:面對俄羅斯T-90坦克,烏克蘭的坦克如同垃圾

175 回覆
105 Like 12 Dislike
烏克蘭自己唔係都用緊
如果A10都得
即係俄軍制空完全無料到
其實真係好少直接坦白互射 太無效率同環境條件唔存在
大部分都係空中偵察/單兵監察 傳送座標俾後方 再用單兵反坦克武器攻頂或者直接反坦克炮狙擊
坦克好少會有以前個種平原展開再推進互射
但打巷戰用嚟做機動武器炸掩體炸樓就真係舒服
基本上而家係靠步坦協同
LM等睇燈
IS-2 用122mm D25-T炮,一千米可以打穿150mm,虎式喺D25-T面前係紙皮,兩者相遇係睇邊方開炮先。直到後期IS-2M兩者裝甲上先有明顯分別。
所以烏仔繼續用t64係無問題
上面講一架tiger 換幾架m4,t34
係較早果段戰場情況
果時第一代m4係唔多掂
t34 都好多問題

到tiger 出戰場半年後
對住m4改,t34改
特別係m4,t34 換晒大口徑炮
同新形彈藥,tiger 已經無晒優勢
更加唔洗講美蘇同期重坦

德軍係戰爭後期,裝甲部隊
對住美蘇已經無晒power

就算係同期,未有is系
kv 系 已經可以1對1 打

再講,tiger系係戰場可靠性
T72比較多 重點係有得揀咩?
如果唔係澤仔都唔洗周圍遊說各國提供多啲重型武器
打老古董都要叫救命,醜唔醜
烏克蘭咪就係用T-64囉臭閪蚑那賤蛆
俄羅斯比人炸到仆街都係事實黎,但未去到可以扭轉成個形勢
又話烏克蘭日日贏,俄羅斯就黎輸嘅
咁多北約同美軍軍備都打唔贏又窮又廢又無訓練又用老古董嘅俄佬,cctoy手joke又fake我
t64 果隻內填鋼玉
再加外置反應裝甲
係硬過t80u 架
不過對住俄軍125炮
都係1000米俾人正面穿

烏軍d舊坦克同舊125
要正面穿俄軍
要去到700米先掂

就算2邊都係蘇聯舊貨
俄佬支炮,彈藥 同 裝甲
都有改良過,性能好d
你覆果個係蛾毛
只要烏軍無武器突襲俄羅斯本土
都無能力做到戰略平等

俄佬d工廠可以日日開工生產
烏克蘭基礎建設就炸到爛晒

烏軍重有幾多本土軍工生產能力?
T-80U 冇接觸-5都大約有550mm ke防禦,邊度有數據話T-64裝甲比較好?T-64B都只係400mm ke左右。
坦克係現代戰爭既價值唔係炮擊完之後掩護步兵睇下有冇人未死咋咩
二戰果時又話盟軍日日贏,納粹德國就黎輸嘅

咁多盟軍M4,Cromwell 都打唔贏Tiger,panther
打防衛戰烏軍優勢更大啦
咩話 咁多p牌仔係弱智
其實俄諗住自己有人口優勢想拖死佢
係咁簡單就直接整多啲120 125炮 甚至120迫都得啦 戰場角色唔同
Fake news
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞