【警世文】同老豆老母去旅行

209 回覆
5459 Like 89 Dislike
睇到流馬尿
你睇晒全篇文未?

係咪無心之失嘅留言嚟
咁你阿媽有病梗係行兩行就要休息架啦
肺炎後唔會再同老頭老母去,去親景點都滾水淥腳,好無引
如果你老豆之後有係佢的親戚面前認叻
咁你其實係成功

如果冇就....跟團喇

BTW 都係有差唔多經歷
認同樓主最後幾句,一定要同佢哋去吓旅行,我當年畢業儲咗四個月糧就帶咗父母自遊行東京,佢哋都好享受同無乜所謂,而且好深刻,之後我就揀旅行團參加,勝在住得好食得唔差最重要係自己唔洗驚plan得唔夠仔細,自己去得舒服,到父親臨走前 佢都仲好記得每個旅行細節,佢哋真係好擺係個心到架
睇到眼濕濕
同父母旅行推薦跟團
上年紀反而鍾意落車打卡行程緊密
最緊要有廁所位去吓
你一個地方留3-4日太多啦
阿媽係邊雙淋巴癌??而家好多測試緊嘅標靶藥,就算末期都可能有藥醫。
睇到相簿果度眼濕濕
日後帶住佢既心意去旅行 佢在天之靈都會開心
佢地去怨個導遊好過怨你
旅行團人地搞咗咁多年,
知啲老人家鐘意玩乜
同屋企人去過兩三次旅行
真係唔好自遊行 實俾人屌

樓主呢D相真係要收藏好
交多D錢都要Scan好放上icloud google drive呢D backup定
同屋企人去下澳門算
好想陪在你身邊
縱使我不知道自己 能否為你做些什麼
https://www.youtube.com/watch?v=WnMoJ05z414
我最近都同左屋企人去旅行
有時係好激心, 但佢地心入面係好感激我帶佢地周圍去
最後果日仲多謝我俾左個好既回憶佢地
仲會係d朋友面前曬命話個仔/女帶佢去玩
希望樓主無咩遺憾, 世伯仲行得走得, 帶佢去下唔同地方玩
各位巴打絲打
老豆老母未必係鍾意旅行
而係鍾意你帶埋佢地出去玩呀
佢地由細睇到你大 到有日你地自己有翼飛出去
其實多少會有種寂寞 驚自己成為負擔 不再被需要
所以趁有機會多d一齊去編織經歷同回憶啦

不過如果老豆老母係仆街就當我無講過
唉 有時真係好氣餒好唔抵得佢哋思想仲係得屋企+樓下個商場咁大
每次同老母講開
拿,個陣帶你去白川鄉個陣,係唔係好咩咩咩呀

佢笑住咁答我,咁又係
又話,拿,成世人未食過金既雪糕,係唔係無咩特別呢
佢話,係呀,都無特別既
又話
拿,D台灣野,係唔係好平呢

呢D回億,就算拎1億,都買唔到

樹欲靜而風不息
廣州咪算囉 你自己想去歐洲
我都係同老豆媽咪去完日本,就疫情,之後阿媽病咗,媽咪死之前仲巾意識話好彩去過日本旅行,如果唔一係一世都無出過去。所以趁佢哋行得走得一定要創造啲回憶。好掛住你阿,媽咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞