[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (2) | m底必玩超難+經典

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
鬼佬覺得摸臉太淫
日本仔唯有另闢蹊徑
我見到果四隻飛埋嚟已經唔想再打
無dlc 戒完全唔夠打
今集橫轉係咪冇用

主角高級職橫轉刀劍 冇咗原先招被動
諗緊打返幾條簡單Q&A嚟pin
遭遇戰入面隻隻都12 3LV
我唔鍾意果隻人仔先得6定7 點升
要好似舊底PKM咁打到咁上下就換人收尾?
好唔方便 係咪唔鍾意果D人仔就要斷捨離?
裝隻大天使戒做補師升等
好撚on9,明明以前系統入面做到既隨機生成今集竟然要上網先得
設計上應該係可以唔死人過關 如果十次回帶都搞唔惦嘅話應該思考下邊度出錯

如果下下都由得死人過關嘅話好難進步
打黑夜遭遇戰10步真係唔夠用

你地有無人拎過呢個呀,
我拎左個序號但係話未發佈, 想知係咪香港拎唔到?
Dlc 個神龍之章咁難
新人向Q&A,老屎忽請無視

Q1. 推唔推薦呢作新手買/入坑
想玩戰棋勿走雞,劇情獨立,隨便入坑

Q2. 有咩購買注意事項
全區中文,dlc互通,揀平嘅買就得
可以開nso,然後喺日區買劵換

Q3. dlc買唔買好
睇自己,dlc拆開4次更新,內容幾多但係要2023年內先會更新曬,道具幾勁算係官方外掛嚟

Q4. 揀咩難度&模式
m底/戰棋game老屎忽/想挑戰自己直接超難+經典
新手其實都建議起碼困難起手,因為嫌太難game入面可以降難度,但嫌太易冇得升難度
至於揀經典定係不死鳥模式就睇人啦,不過經典模式係火紋一大特色嚟,推薦一試(注意呢點喺game入面冇得改)

Q5. 啱啱開局有咩要注意
唔好畀老騎士(凡德雷)食曬嘅經驗
呢類保母角色成長冇咩上升空間,好快換得落場,除非真係好愛佢

Q6. 幾時轉高級職業好
盡快轉

Q7. 仲有冇得溝女/仔

歡迎各位Ching補充/指正
各位新年快樂
拎到的
勾引大法
拉人出黎就得
品質F 料理咩料
啲幻之食材有咩用
戰棋驚不嬲牙伯唔用
淫賤大波妹先勁
咁係馬爾斯勁,唔係主角勁
d繼承技加回避,主角好閃得
點先快刷到sp?
用多d冰封杖 三級長猛火計或者羅伊招技封路 張圖多窄位封路技好好用
如果用緊馬爾斯係咪唔洗學d技都一路用緊
定應該學完招技就換另一隻戒指用埋其他技?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞