[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (2) | m底必玩超難+經典

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
一鳩樣我第四章都幾乎全滅
臨尾先出黎條友幾乎一下一個
主角係勁到癲
成日開無雙
回帶一關十次 介面有寫
第五關係幾難而且map design有心思

主要係風花Hard太簡單而且map design求其

我覺得新手嚟講normal classic 體驗會好過玩causal mode
主角係得合體咪勁 冇得合體就大碌
開頭見佢用體術以為好似風花拳鬥士咁
之後淨係跟係後面補血d敵人好撚柒醒
下下唔理前面條友直接走黎打佢先
原來係咁 我仲係咁用想屈到打得中為止
風花主角太勁 困難都唔難 呢隻反而好有挑戰性
不過唔想有人死 都係輕鬆mode算
屌 真呀
心諗係咪我玩得好屎 d ai自殺式又好撚醒
yunaka 用邊隻戒好
如果要升D唔鍾意既角色
可能大隊已經13 4 佢仲係得7 8
咁最有效既方法係點樣升佢地?

新手求教學 第一次玩正傳
用馬爾斯繼哂迴避技冇人掂到佢
唔係玩最難嘅話去遭遇戰練就OK 每章都有2,3次
我自己覺得可以用全武器人哋打你識自動換武器隻戒機啱佢 有啲加回避嘅場地放佢係到就磨到好多人血
防得一格真係好難用 啲人個個帶飛斧標槍打佢=冇用
有10次回帶, 禁" + "就得
有時的位打唔中回帶照過
主角大絕 打BOSS 專用 屈到顛
記得做肌肉體操同去食堂食野拎buff就得
想問13章有冇可能救得到哂3間屋
但係都比人秒
應該冇 嗰關你冇戒指沖到咁上
我最難都連遭遇都唔夠揪 打完12章開咗個遭遇 啲人全部上級職19lv 仲難過主線
全部練女角算
救唔到人好心痛 仲佢好似1T就燒第一間 又遠 帶埋傳送都頂唔緊
請問點先有料理?
執一堆食材唔見有得煮,最多拎去餵狗

打到第6章
系列傳統嚟

好多集都有個二轉騎士啊伯老臣子
前期好勁 但升Lv慢+成長率好低

新手唔識玩 直接當佢主力,俾佢食晒啲經驗,去到中期就開始唔夠力

正確用法係搵佢做坦引怪
打殘完敵人,再俾其他人執雞升Lv,打完幾關 啲隊友開始高Lv就可以換走佢

呢段應該放頭post俾新人睇先啱
入關之前開電話share wifi
連線出完啲黃點紫點就熄返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞