中國9間大學畢業生 可獲香港通行證

222 回覆
30 Like 428 Dislike
勁多啲喺上海做緊啦
佢地點會睇唔到香港冇前景
香港啲官真係唔識架喎
香港比人搶人才,然後就去搶國家人才
但人地起碼人工平啲呢 一啲文職office工根本就唔需要咁高人工。而家香港啲大學生叫價咁高,其實唔太值。
利申我以老闆角度,未計香港人角度
屌係老母你都on撚9
香港論壇用黎返香港字喇屌你老母
就係你d撚樣搞到一地都係支語
小三 包包 陽左未
屌你老母死傻閪咁撚鍾意用呢d字就返去用微博喇
佢意思係咪唔駛加個等字
香港已完
同拎綜援個啲大陸老雞比
咁要呢啲算
近年啲香港大學生唔知係咪屋企好有錢
定正常果啲都移咗民
做出嚟啲嘢同態度都差咗
中國果啲真係成績好果堆多數都做得好
不過通常幾年就會移民
垃圾大學冇接觸過唔知
而家係香港讀緊Master 果班真係含
其實劣幣一早落地生根廿幾年
過多幾年, 年輕港豬走晒, 老港豬死得7788
到時腥港人個個食綜援住公屋, 你就會見個頹勢
唔好指望佢哋會好似上代港豬咁 有拚搏精神
又叫香港人上強國
自己又搶祖國人才
真係專才都潤啦
英國「軍情六處」助中國火箭專家逃至美國 中國極音速武器資訊恐外洩
所以佢地落黎唔會佢地所諗出咁價請佢
英國「軍情六處」助中國火箭專家逃至美國 中國極音速武器資訊恐外洩
人地係北上廣深撈唔掂先落來香港
香港政府仲要當佢地係人才

好多上面撈得掂都廢撚事落來腥港
係大陸求其都仲大屋揸靚車
佢地應該講緊Qs 大陸佬最鍾意Qs
睇軟科對佢地太苛刻
班撚屌有關係 老闆要呢啲
同埋最鐘意做爛市
仲黎生過香港人
咁識講廣東話既大陸人都好多既
唔知巴打做邊行,但係大部份工三個月都上到手
同埋呢班係有經驗既人,唔係fg
換居留權
taught master有錢就讀到
你部門hr
你同#48 條友同一間PR公司㗎?
依家有話二揀一咩?

呢啲磚材落嚟同時,
啲支那老雞一樣會經150落嚟喎

我寧願啲雞係偷渡嘅,做完上返去,一來後生啲二來佢地唔會留到響度。

呢啲磚材同啲150唔同嘅係,因為佢地唔係經移居手續落嚟
就算佢地拎咗特區護照,只要唔拎回鄉證,佢地個支那戶藉唔會被取消,可以食盡兩邊方便。

返去支那,係一個完整有二代證嘅中国人,但可以只交香港稅。
呢啲先係支那一等公民嚟。
而家賣港可以明目張膽
以前有IANG都話有超過9成人流失
即係班中國人最終都係會返去
原因都不外乎難融入,物價貴,離家遠
但係而家在考慮埋大陸就業極難
而家班「大學生」(狗屎垃圾都叫自己做大學)有超過4成係直落讀研究生
只係為延遲就業同呃自己研究生起薪高
即係中國就業市場根本容納唔到咁多「大學生」(叫佢哋入廠擰螺絲又唔去)
香港而家仲要開綠燈喎
老閪都去香港就業喇
我諗如果佢哋普遍唔識廣東話嘅話
主流都係會搵中資企業
而未來我估都會有更多中資進駐
全方位劣幣驅逐良幣
做爛市應該會發生
一黎佢地能力唔夠走個班人
二黎多左人
三黎上面慣咗做爛市(香港都唔少人做爛市)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞