同女朋友去旅行,會唔會包埋佢啲洗費?

540 回覆
67 Like 1070 Dislike
巴打心水清
兩人關係平等唔等同下下要計清要AA
而係互相尊重照顧
就算件事兩個人都各自afford到
男嘅如果負擔左今次洗費
女嘅咪搵其他位負擔返
最緊要唔好take it for granted
唔會
點解要包?男女平等喎 條女廢定傷殘?
當然唔會啦
宜家拍拖
唔係包起條女喎
包起個啲叫雞
宜家個個叫女友
兩回事黎
如果條女去旅行都要人比埋錢先去
呢啲女飛得啦
一陣唔好彩結左婚
成世有排你受呀
底層思維即係咩
溝女溝到奶鞋底咁
港男真係好無尊嚴
全世界發達地區都數唔到邊度廢過港男
有冇問過點解
有冇得屌先
去旅行洗費要你全包都唔慌好女仔啦, 除非你條女仲讀緊書

正常傾好咗去旅行, 大家會自動自覺夾錢㗎啦, 或者各自負責唔同嘅洗費

咁當然你係富二代或者有米嘅, 用錢溝條女返嚟嘅, 咁咪會包佢去旅行囉, 條女痴埋你度都係因為你有嘅啫
最理想情況係你book機票酒店,女友話比返一半,你話唔使,到埗後食飯入場券佢自動自覺比,仲甜笑咁話:「BB你出左機票酒店,旅程洗費我出啦。」仲自備埋情趣內衣,晚晚屌到腳軟
香港男人真係好撚廢
基本要包
最近去咗24日,全部使費男朋友比,另外男朋友每個月都會比$1314我,當做旅行基金如果你女朋友賺得比你少好多$,你又真係好愛佢咁就包埋佢啲使費啦
各自負責番自己嘅洗費
同男朋友去旅行 我比得多過佢幾千咁 因為我有返下parttime
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞