同女朋友去旅行,會唔會包埋佢啲洗費?

540 回覆
67 Like 1070 Dislike
「包佢?我不如包隻雞」
好明顯班連登窮撚當自己條女雞都不如
機票酒店平分
唱錢唱多1-2成 拎黎買下禮物/野食比佢
大筆洗費通常都Aa 細筆洗費食飯個啲都包架啦
請佢過去開工就顧主應該包埋
如果一齊去玩點解要包?
咩叫正常?

條女叫你包你正常應該同佢講:「我尊重你,請你都尊重返自己,出翻自己果份啦」
佢包我,我淨係負責租車
機票各自俾
食多數我俾
住就睇情況, 多數我俾
買嘢都係睇情況

利: 女朋友會要求AA
一個機票一個酒店,食飯一人一餐,買野自己俾
搵10至20萬一個月應該夠
屋企做家務就話要男嘅做一半
又話女權 去旅行又要包 想點想點
做女人做撚到你咁勢利,睇死你好快比仔飛
有咩理由唔包埋佢洗費,條仔讓俾我算啦
你女朋友係咪part time?
機票酒店自己俾返,喺飛機各自拎錢出黎做公數,搭車食飯都係阿公拎,唔夠再放錢。買野自己俾返自己,咁多年都係咁
唔自動波AA就中出完即飛
雖然你講得岩
不過有咁樣mind set既男人通常好大男人
機票住買野AA,野食可能會包
女朋友梗係唔使
雞就要
機票/酒店/保險/要事前預訂既野
會幫佢包
去到當地洗費購物就大家拎舊錢出黎一齊用
唔會包,有份玩有份享受㗎喎,俾返自己果份好應份

最多都係飲飲食食依啲細數咪一兩餐請下,大佬你當香港啲仔開銀行既咩無限財力咩都俾晒咩,唔係話孤寒唔請,show大方唔係錢銀方面到使俾人睇既,太多人都冇意識要享受就要有付出,搞到啲關係好唔健康,香港地真係有幾多人係月入勁多?日常開支,俾下家用,投資儲錢都已經用晒你份糧咁搞法冇5萬一個月都唔敢溝女

好似包緊條ptgf咁,每part都有收費咁,今日你係我身上使唔夠幾多錢就唔好掂我唔好扑我咁。
其實冇咩所謂邊個俾,但男人老狗樣樣野計住好辛苦,一次旅行洗得幾錢,樣樣都計真係好寒酸。
過百萬個月先夠啦,基本
開金礦
去一次日本要50萬架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞