[2023年大河劇]「どうする家康」(怎麼辦家康)

941 回覆
39 Like 8 Dislike
咁索性數埋獨眼龍政宗啦
應該係歷代冇爭議第一
舊時嘅大河我亦都只係睇過呢套
的確以前啲殺陣仲好過而家
對白同史實考究嚴謹好多
但易唔易入口就見仁見智
始終大河劇喺利家與松之後都轉左cast同拍攝風格去迎接新一代受眾
依家嘅觀眾叫佢睇標清都已經妖出聲啦....

well,早排官台重播返黃金之日日,我睇2集都頂唔順棄左...

另外o係yt睇過風と雲と虹と最終回,雖然有我有興趣嘅平將門,不過都係有d唔合口味...太舊派
估到啲靚仔又要搬世代出嚟打飛機

睇過一集 太平記 德川 秀吉 未?

睇過先講
太平記明珠台播過(日語放送區),不過一來o個時我唔識日文,二來連字幕都冇嘅,所以冇真係睇過...
打乜春飛機
咁鍾意拎世代優越感就自己慢慢拎套亂世佳人黎J歷史最佳電影啦
我講句見仁見智就即刻老屎忽上身潮吹
睇過
都係覺得13人係可以列席喺過往最好嗰堆入面
依家講親上杉個image自然會變咗佢個version
武田就會係市川
丹羽長秀有出過場?
去到2023 50上下

身形面形仲保持得住

正到
話咩神作唔係打飛機唔知係乜

乜春都神作 用到個形容詞爛曬

太平記咁高水平 都唔敢叫佢神作
小眾討論都要拗個你死我活
你識哂你最有資格品評你嘅觀點最正確好未
一開場就搬世代出黎拎優越感
你覺得好睇咪好睇,我想睇自然會睇
我冇否定你嘅觀點亦都冇要你認同我觀點
似乎係你做咁多年人都個心智都仲未成長多啲喎
瘋狂閙人係你

不停訴諸世代係你

水準低自然係你

係咁多講完 bye
乜嘢「近代天花板」,唔知以為大河劇同狂言能劇一樣有幾百年
人人心入面口味都唔同
中意話係神作咪神作囉
個形容詞又唔係你獨佔
點樣用爛左

又唔係抵委你中意既野
大力讚美下自己中意既野都唔得
根本電視台轉攻其他受眾呢個係客觀事實
甚至已經去到轉型第2次都唔出奇
劈頭第一句話𡃁仔咩咩咩嘅明明係佢自己
結果都係要hit and run
大河已經越嚟越少人睇 圍內觀眾仲要嘈交趕走其他人
有巔峰唔用走去用咩天花板,
用呢d字眼嘅人係咪殘廢黎,天花板已經係佢望到最遠/高嘅野?
日本嗰邊都開始進入收視冰河期
香港仲要真係大家圍住個好細嘅爐黎吹水
我真係好想知
我讚Kobe Bryant 都要睇左張伯倫同羅素先得嘅咩
濃姬,不過唔算大河劇

佢手長腳長拍打戲好型,可惜森長可只係客串,連死都係用把口輕輕帶過
文戲為主係咁架喇,唔會好似童童咁爆頭死
明年「致光之君」其實都幾危,紫式部其實無乜歷史記載佢嘅生平,如果編劇太過天馬行空式補完嘅話咁就仆直鳥
樂觀d, 今年可能係吉澤問題 佢今年幫東映70週年編劇套THE LEGEND & BUTTERFLY都好大爭議
睇過維基講解,信長時期好勇猛,有把人間無骨。
女人做主角對上一套係咪直虎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞