[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (126)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
你上網張圖寫著係新品 稅後價錢413,637yen 就係兩萬四多啲

日本普遍(某啲牌子/款例外)係平過香港 可能仲有得退稅
不過我覺得aqua terra 25k內買到真係好抵了 我前年買隻鋼帶藍面都34k依家 31k有找
呢隻買新啦
全新都好似唔係貴好多
唔該晒咁多巴打,聽日去埋boutique 格下價先
官方boutique唔知有冇得退稅

anyway 等你開箱
我自己嘅經驗係尖沙咀以前都係咁差,送花不特止,試過整花啲針同錶盤,整完原本冇事既地方變有事,潛水錶偷停拎去整,個錶圈原本好緊,俾佢擰到鬆哂有虛位變搖搖板,去過中環都有其他問題,個 case side 佢應該整花咗之後偷偷打磨返,但磨到陰陽面有條暗界,過左保養後先發現冇得追究,總之成個 service team 都唔掂。

點睇呢隻?唔知出左幾耐
新品嘅話都係一手/新
受付中應該無得買
點樣可以防止錶帶刮花錶底
貼膜
膠帶款有貨 gogogo
無pr係面clean好多
平平哋,試上手覺得合眼緣就入手
精工啲面係造得唔錯
第一隻精工入門試下又幾靚

取替Defy Classic 嘅Skeleton 款
唔係咁差,好彩我只係換個扣。
老尖個service centre 後面都有一個小小workbench. 啲minor嘢應該都是就地解決
精工世一,無補充
尖沙咀同中環都有自己嘅 workshop 做檢查同維修,可能會分機芯級數,寄返去 swatch 嗰邊做
唔知依家有冇改善,除左隻錶真係壞咗唔識行先好拎去整,冇事冇干就唔好拎去做 maintenance, 唔好聽網上講每五年或者每隔幾多年就要抹油保養,套用啲老師父嘅說話, "錶都是修壞的".
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞