[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (126)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
等你開箱睇吓你買邊隻之後
冷靜下先,想入白面326.30.40.50.01 or 3510.21暫時,𣎴過3510.21比我想像中貴左一節
睇你想要全新同接唔接受到二手
Racing果隻可以入到全新同平d
3510.21就一定係二手同建議買完番bt做次保養
因為始終呢隻都差唔多十幾廿年前
睇價錢同機芯好Racing 好d全新去Omega門市搵到?
專門店應該都仲有嘅 或者可以睇吓水貨舖價錢可能會平少少
baumatic 80
review都多啊 應該唔難搵到
啱就去馬 sogo好似有得試
搵日去睇下先唔敢入門市好驚驚
行321芯嘅 seamaster, de ville 嗰啲
唔一定玩Speedy
幾萬銀 止吓痕

btw交低過路費
Lm 學野
家陣先知原來321機芯有咁多隻
舊相Gun
但呢隻係我唯一一隻pp

各位師兄 pagani 如何 可入手?
如果clifton我會揀綠or藍面
好靚
上至拍賣行見嘅patek 5970, 下至Tissot, Ebel 都見到呢隻芯嘅蹤影

Omega 321/320, Lemania Ch27, 2310(都係名一個,箇中分別請高手指教)算係一個通用機芯

321 再見天日,重新量產,當然係chrono 玩家嘅一大喜訊
不過大家一時間都想買隻321,swatch group 啤機都啤唔切
預算有限嘅玩家不妨留意下舊嘅321 / 320 / Lemania CH27 或者非speedy 嘅321
當然玩舊裝要花不少時間、學費,但從中睇下計時表嘅發展史、知識,都幾好玩丫

利申:非chrono/moonwatch/speedy 玩家,見大家講起321,入嚟插嘴講兩句,有錯請指教

上網隨手搵嘅一隻Ebel, 行Lemania CH27機芯,用嚟比照下321

仲有已經炒到飛天嘅PP Lemania-based calibre
但如果係要登月情懷嘅, 係要321+ speedy 先滿足到嘅 如果唔強求機芯嘅, 3861/1861 機芯嘅speedy 都滿足到情懷
但玩同樣lemania 機芯嘅錶, 又係另一回事

🦁
想問如果買二手ap 佢有full service receipt 係咪等於隻錶係真?
當初見到你換條藍色錶帶幾靚 我又gun咗
摺扣呢
我估321 果批古董應該都上曬神枱

Condition 好既更難搵, 好似d 舊自家芯longines 咁
鋼帶幾錢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞