睇完今際之國有栖,大家覺得有冇爛尾?收唔收貨?投票

273 回覆
283 Like 1661 Dislike
仆你個街,
山p好地地走去散乜野步,
好地地又握乜野手,
方K個BOSS領先3局好地地又讓咩賽,
個個BOSS都痴L左線咁
睇到火都黎
第一輯紫吹小織死得太快,諗住重可以睇多幾集

突然有啪啪啪畫面,客廳開左個喇叭睇勁大聲
漫畫結局原汁拍返比你 仲想點
尋晚睇王者天下二電影

主角演得還好
象姐仲要係做捉人過黎個女皇
今集男既睇女, 女既睇山下, 收貨啦
呢個game個說教真係誇左,明明規則每round五分鐘,但條女說教左六分鐘
夠強就會贏到隻game
一係就條友本身現實都死硬
大製作 同漫畫差唔多,
第一季好睇。第二季劇情好悶,唔係好掂。
第二季頭兩集真係唔掂幾乎棄劇,好彩後面比較好睇
好睇你點定位套戲,如果當玩小遊戲嘅心靈雞湯,睇劇情係好完整,個個睇到結局都明個理念
如果想睇鬥智鬥力,就會失望話爛尾,game唔夠刺激
劇賣多咗女&動作戲,又另一回事(如果咁睇都收貨)
弓女中咁多槍都可以唔死,不過佢嗰兩粒墨真係好正
其實係mk將隻game變質左
mk的智力唔足以反cup 九頭龍
菱形game黎講冇贏面
但mk 幾隻game 拖左入去紅心game玩法
九頭龍隻game一直抱著有人比佢更聰明
去講佢知生命的價值 所以佢心安理得去盡力玩game殺人
但白髮mk 將最反的包剪揼變質
直接叫九頭龍決定佢的生死
九頭龍唔想親手殺人
跌左入mk擺的心理陷阱
亦係九頭龍覺得係一個真心的答案

其實應該講下隻game 殺左幾多人
然後好cyber 咁reset 個場會好d
漫畫所有細節都舖緊結局一定係講經
好多篇幅講男主角多次陷入迷惘,想知遊戲嘅答案同自己生存嘅理由
梅花K、階磚K都係輸響自己身上,葵扇K有PTSD嘅弱點

話劇集爛尾我覺得冇問題,依個係載體問題
因為畫面需求加咗好多動作戲
因為篇幅所限,好多細節CUT咗,觀眾冇時間沉澱套作品嘅主軸定位係點
連未來落藥又冇講,觀眾理解唔到男主角中晒幻術咁係好合理
冇拍到升降機少失望
男主角好撚垃圾 戲又屎
選角全部都用靚女
如果我要幫套戲辯護既話,
我會話,
因爲其實佢地唔係真係中槍,
彌留之國裡面所有人其實都係腦電波靈魂係度玩遊戲,
只要佢覺得自己唔應該死住/唔想死,
可能可以靠求生意志影響到自己無咁快死(非爆頭硫酸呢啲死法),
相對之前戴帽男無乜求生意志,
所以夾爆左隻手就死左。
最最最撚重要個part無拍出黎點撚樣正評阿屌你老母

我已經用求生意志覆左#218
BTOOM 都係類似,
又係講主角現實係打機宅男啃老族,
入到game 變左神人。
男主角睇住佢成日迷茫,
玩到最後幾隻game 都仲好似第一次玩咁係度喊驚,
有咩事就hang 機咁唔係自暴自棄就放負,
拎住咁撚大支槍淨係打中過一次人(仲要唔死),
淨係識溝女主角,
好撚垃圾。
山本千尋都好正,
但唔多人題,
大部份人都focus 女主角,弓女,水雞同安,
可能太高大,
身型唔岩日本男同香港男taste?

都算有人留意啦,追住有栖嚟食
不過戲份少,個遊戲又鳩,又冇背景故事
改又俾人話唔跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞