睇完今際之國有栖,大家覺得有冇爛尾?收唔收貨?投票

273 回覆
283 Like 1661 Dislike
佢哋成班弱智,一開始我睇嗰陣都覺得呢隻game最簡單
對面開始得五個人基本上成班唔散,佢哋冇可能拍到
冇話唔可以用暴力
仲要一定係拍背隻,唔係掂到任何部位就得

咁五個一組,全部手扣手背對背咁都夠玩喇
係 有bug 主角班友蠢到要周圍走
心諗咩料啊
體力個d真係易過 階磚K 紅心J 真係難玩
主角成班fd根本係不死身,最後一定贏
反而想討論下紅心7有無全員通關既玩法
應該冇全員通關嘅可能
有啲講法話BUG到多過一隻狼,但規則嘅寫法係交換身份,CHOK BUG太牽強
至於,係咪所有人都一定死就未必,規則只係寫咗羊嘅頸圈會爆炸
如果真係拆到個頸圈,咁的確係可以唔死
(不過今際之國好似冇唔CLEAR但又唔使死嘅遊戲)

劇集好強烈咁表達俾觀眾睇有拆嘅選項
但漫畫就冇乜咁講,只有張太諗過拆
但馬上就俾有栖話嘗試拆可能會爆炸,之後就冇再提過拆
呢part真係戇鳩到冇人有
小學生都知點玩
難撚哂,個尾熟口熟面無新意: 242

算係咁,重撚想點 : 1410

睇個投票 滿意有 1410票大比數贏 242票唔滿意,但個post留意就屌多,點解會咁?
係wor
水雞同安扔波果個幾刺激
弓箭女幾正。。。想睇佢點樣比個仆街醫生砌。。。
老老柒柒 打份工都發唔到圍 工字冇出頭 唔hea9有撚用咩 個世界社會都已經係大富翁後期 咩資源都畀d廢老壟斷哂 又上唔到位 洗撚態度認真咩
葵扇K估唔到最好睇
超出曬我對佢嘅期望

好老實好多場景都拍唔返漫畫個味道,先講梅花K
韮木分配手環點時輕視龍田同配點考慮唔講
搞到後面知道梅花K全員平均配點嘅驚人感大降

但最失望一定係梅花K,山P唔著衫喎
但山p冇感情嘅唔識做戲照稿咁讀真係好難頂
而山P亦冇再喺有栖回憶出嚟,真係懷疑佢哋
係咪生死交戰後做到靈魂朋友

階磚K都係好失望,估放數女果part都做唔到
苣屋用智力輾過嘅霸氣同緊湊感
而九頭龍又好似面盲咁表情0變化

紅心J同Q都係合理演出,唔講太多
而葵扇Q原創遊戲嚟講表達唔出一貫緊張感

但葵扇K真係喜出望外
打鬥動作幾緊湊,終於有返啲「會死人」
嘅原素喺入面,而且感覺會好快完但都打咗幾耐
更重要係冇乜說教嘅廢話,係成套都口水戰
佔八成劇入面,激烈打鬥真係加分唔少

總結,第一季好睇過第二季
第一季就好似踢波落後一球就夠鐘駁命追
第二季就好似入左三粒等完場帶狗散步咁
雖係係咁,但已經好過好多拍爛左嘅真人劇
跟本都冇死亡帶來緊張感
只要加條規則,每個人背脊個掣都有倒數數字

比人拍到0次就直接電鳩死你
仲點會有呢啲轉軚情況發生
葵扇K我覺得最差
漫畫有表達到「解脫」呢個元素
真人版剩係射射射
同埋點會有 會死人 呢個諗法
臨尾射箭女半身中撚哂槍都死唔去 仲可以爬返去搵栗國
全部人都只係唔郁得 為左只係比有栖同女主挑戰紅心Q
得8集左cut右cut 全部都改得好好差 完全無緊張感
唔知唔夠budget定點
起碼唔止中出一次啦
無得睇
紅心j 個遊戲應該係全套最有睇頭嘅game , 可惜都係寫得麻麻.代入返啲玩家諗法會覺得有啲唔合理
想睇鬥智鬥力睇liar game 應該好好多
說少D教,詳細玩多兩個人頭牌game仲好

有幾個game用片段方式浪費左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞