溫哥華生活討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
咁癲
搞到好似韓超打手咁但其實Lougheed 果邊啲韓超啲菜同肉都靚真係冇人去開?
夏天就完想去garibaldi lake 既panorama ridge睇下,但自己冇行開山,上網睇過下難度好高,仲要行12小時
有冇人行過?想睇下有冇建議值唔值得新手去行
借Acc
朋友Vancouver 公司請人, 希望幫到香港人
人已在/未到埗都可以
合法報稅,有T4

唔熟行山野 但新手一黎就12個鐘聽到都知危險啦
冇行開山唔好去啲咁chur 嘅route
on9
試吓dog mountain 好容易的 適合beginners 兩粒鐘
去到頂有好靚嘅Vancouver景睇

https://www.vancouvertrails.com/trails/dog-mountain/
都ok
Panorama Ridge 有冇去過?想知係咪真係咁靚
冇去過
你而家多d練習 過咗冬天又多啲練習 咁你就可以set你個goal 出年summer可以自己親身去呢個panorama ridge
lm
另外一半有工簽
但未正式過黎,所以都冇搞電話同SIN呢啲
如果佢下次過黎探我個陣,開個銀行戶口做定期
咁佢其實要唔要交加拿大既稅?
Walmart 買雞上髀好抵,兩pack $20,1pack有8件,上網買仲有code 減15蚊再pick up,但反而蔬菜水果麻麻
Haagen daze 雪糕同奶佢最平

Superstore 新鮮蔬果有flyer 價就好抵買好新鮮同1蚊包都好正
係紐西蘭想搬去溫哥華 因為想去whistler 滑雪
有冇做機械工程既巴打 想問下行程?
ig: sijai.in.ca
有冇人住Richmond Aberdeen 附近 可以做個飯友
得閒食飯!
食飯!
LM!
Facebook 604溫哥華夾租
https://t.me/+Vp5lFYSxpxk0ZDdl
我都有興
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞