溫哥華生活討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
PC Optimum? 點解唔入?
條友好傳銷狗feel
而且我本身就係連T&T reward都懶得儲
T&T reward 就唔儲啦
本身賣得貴,分又儲得慢

但係PC Optimum 正啵,儲完當cash用返
都慳唔少
咁又好似唔錯
我得閒自己搞返個先
有時佢唔減價, 只係送分, 如果你唔入會, 咁你有時就無著數, 我覺得 Superstore 嘅價錢都算係咁
咁我住緊個位有啲優勢嘅
同一距離下有Superstore同Walmart比我選擇
我習慣睇咗flyer先決定去邊間買

我都係兩間都有 但買開Walmart 覺得superstore 好似冇咁好買咁

Walmart真係好買啲
Superstore係睇到flyer有平先去,只係去親都有人嚟sell鳩我,好煩

但係講佢兩個自家品牌Superstore個president choice啲嘢好似高質過greatvalue
無聊入嚟留個名
Superstore 嘅 No Name 應該 = Walmart 嘅 Great Value
我覺得walmart肉類好劣
walmart d牛肉都唔知憑咩叫自己AAA 垃圾cut無油花又貴
superstore間唔中有特價 ribeye steak唔洗10蚊一磅
同埋flyer特價野黎講 個人感覺walmart好快就無貨 superstore去到星期日仲有
仲有我用開張信用卡grocery 2%cashback(cibc張垃圾
但係walmart唔計得baseline 0.5%
肉我就一係costco一係韓超 其實菜都係
冇喺Walmart superstore呢啲買肉了
最近見開個RBC account 就有iPad 送
想知RBC 戶口好冇用?
佢個月費有冇得waive?
想問下大家會唔會有溫哥華嘅夾租/生活tg group
Crystal mall
想問Crystal mall同tnt有咩係特別平
之前睇過 大部分菜同tnt 一樣價錢
佢賣菜嗰一層有檔燒臘舖我覺得幾好味
我覺得crystal mall 啲菜同埋生果好似平過大統華少少 我諗佢嗰度有幾間賣菜舖頭 可能會有少少競爭?
T&t 如果早去 (佢啱啱上貨)有時啲菜都好靚 遲去就比啲師奶晒
遠少少可以試下去Assi Market 韓超黎
Lunchtime佢地仲有kimbap賣 平又好食
好,多謝你
識人係每個weekend 都搭430去Richmond 買餸
Rbc無得waive
有冇人知正斗喺Burnaby會唔會開返間?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞