[I/A] Puzzle and Dragons (754) 樓主po霸

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
下年有火影合作 我拎屎眼啲毛整發財好市呀
同op差咁遠不抽了
而家整定啦,好多人想吃
肯定係去旅行唔能打機啦
賊喊捉賊。。。。。。
25號點名佢就唔係到啦
咪比佢威兩日
聖誕蛋龍換唔換好?
唔經唔覺22年又得返一個幾星期 呢一年你過成點? achieve左啲乜? 有冇學習到乜嘢去豐富你人生閱歷?

小弟1999年12月31日23點59分出世
係90後
算係見證呢個世代好多野既大轉變 無論係香港定係全世界各地
以下幾點好想年輕一代男性好好記住

-對你不好的人,你不要太介懷,在一生中沒有人有義務要對你好,至於那些對你好的人,你除了要珍惜感恩外,也請多防備一點,因為,每個人做每件事,總有一個原因
所以要緊記, 防人之心不可無,但害人之心不可有

-唔好以為女人會冇人要,香港除左遍地黃金外,仲係遍地狗公

只要有西就有人溝,社會仲會比我地一套標準係男人老溤要遷就女性
乜撚都為女人出錢,, 都唔係問題
女人仲要覺得老溤, 一點不懂感恩
所以如果各位巴打, 你遇到一個女仔, 唔會亂發脾氣, 肯為你銀包著想, 不會要你出哂錢, 請好好珍惜。

-社會比大眾既成功標準就係 有份好工 買樓, 結婚, 生仔 先係完美人生

雖然你可以唔跟, 繼續追求自己夢想

但隨住自己年紀愈來愈大, 見到身邊既朋友都有事業, 陸續買樓, 結婚, 連萬年A0都有拖拍. 心中難免有D難受。
唔跟呢套標準就好似廢人一樣, 所以要盡早培育出唔理會旁人目光既心態
就算真係要跟社會個標準 就千其唔好生仔, 生仔既出路就只有冚家剷。

-老豆老母先係人生hurt得你最甘既人
窮都照生你, 比好多童年陰影你, 培育你成為強權奴隸
不過你唔可以報仇, 社會比大眾標準就係天下無不是之父母

佢做乜都係對你好, 所以你要好好孝順佢
所以要盡早搬走, 學習獨立
岩岩入坑jojo
睇邊套先好?
依家睇緊石之海個山雞婆
好唔慣個畫風
由頭開始睇
邊個頭?
第一部
了解曬成個jojo家族同dio
睇完漫畫好多年,已經忘記左好多劇情
但記憶最正係新大陸,石之海,黃金之風
愛情既野。。。冇點解。。。
有D野冇左就係冇左。。。
我part 3入坑 之後part 4 1 2 5 6
係part 1悶少少 但好短
頭四季都係肌肉佬
然後第五季牛郎風係好唔慣
我反而覺得第2同4(4係睇吉良)季有d悶,我飛住睇
最好睇一定係3
用引繼碼過save係咪淨係30日一次?
我係日版開完帳+綁左icloud,用引繼碼轉左去台版,想再發行引繼碼佢唔比
學政府 搶翻黎咪得
呢個世界只有兩種人
一種係未睇過jojo既人
另一種係睇過而又愛上jojo既人
係唔存在第三種人
第二季戰鬥都幾好睇 幾鍾意2jo
第三季夠熱血
第四季前半太日常 角色又太多
承太郎 康一 露伴又好搶戲
搞到仗助唔似主角
btw 第七季應該最好睇 唔知幾時先動畫化
唔得呀 轉去日本用返fb/line好啲
如果真係唔得 再試下綁定googole ac
3係咪承太郎做主角?
感覺上jojo裡面佢最有代表性

利申: 岩岩先開始睇
第二季 好鍾意鬥智鬥力情節
第三季 睇到好爽 尤其打敵人果時
第四季 劇情方面都精彩
比較難估下一步情節
第五季 不得了
第六季 睇到眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞