[KPOP] K-POP 2022討論區 (66)

1001 回覆
2 Like 16 Dislike
【Dispatch獨家】「是權力還是霸凌」 Chuu 本月少女事件始末

大概分為以下幾個內容

P2-4. Chuu和公司B室長因為母親短信的事情而發生的對話 (事件概括P2)

P5-6. 本月少女的合約 & Chuu和Blockberry簽訂的新合約

P7-8. Chuu和母親因為MV拍攝延遲一小時而向公司索賠5000萬韓元事件

P9. Chuu結算金額

P10. D社和Chuu的對話

大約一粒鐘theqoo1600留言
星船終於肯出mini
好似流料 唔好推
即係事實上Chuu喺BBC有特權? 估唔到
一路以為間公司袋晒佢個人活動收入 但原來4月開始已經唔係
個kakao talk d 語氣
會唔會BBC當初踢出隊個聲明 有幾成係真...
但之前又有好多合作過嘅人出聲撐
忍左咁耐 唔屌得?
你無糧出會係咩語氣?
A搵佢老母佢去鬧B仲咩橫掂都係直接屌
個image純丫嘛 估唔到鬧人都幾順口
叫特權咁難聽 係告到上法庭公司輸左先簽番張正常合約
theqoo勁讚緊chuu善良喎
係告贏咗先改返份合約
係 睇返原post先明d 可能篇文太長好多圖未譯得切
無理解錯 之前份約分成係73 後尾Chuu贏咗變掉轉37
yes sor 俾篇翻譯誤導咗
無譯到呢段出黎
Chuu:我計算了一下。 如果成本超過銷售額的70%以上,最終結算會是"負數"。 這是越工作債務越多的結構。 明明是7:3的合同,但是任公司實際拿走9:1也可以,10:0也可以。 雖然晚了,但還是想馬上抓住。

(比如說,銷售10萬韓元,成本7萬韓元。 公司:Chuu=7萬元:3萬元。 在這裏再5:5各減去3.5萬韓元的費用。 公司最終收益爲3.5萬韓元,Chuu的結算爲-5000韓元。 Chuu指出了這個問題。
跟A一起工作辛苦了

咁扭得搶埋leeseo focus點解KBS又唔陪隊友表演?

補返呢part英翻
蓋洛普 2007-2022

瑞瑞英妹一樣咁得意
打和啦
其實佢依家仲有冇參加本月活動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞