【eFootball 2023 討論區】(7)

996 回覆
6 Like 2 Dislike
呢隻係最強夏撚
rank4新手想問遇到rank1第103名係咪正常,根本比人屌住打,玩左2個禮拜咋
呢個真 射門 頭球 身位 速度 全部接近90
包皮好似要前排出果隻先勁
又係抽唔中
世盃版第一隻最勁
認真 PA3先係新世界
去controller setting 搵
有時五格連線入去都係Delay,打親個感覺比波果d完全出哂事
想問下Ps同xbox可唔可以連到線打?
琴晚睇咗個好癲嘅大陸玩家,好癲咁做咗好多測試,我都幾乎睇哂啲片,得出比較重要嘅以下幾點,真係唔講唔知

1. 同一個球員在進攻同防守嘅跑速係唔同。即係所有球員在防守時,跑速都會削弱。應該係官方希望大家可以有多啲進攻機會,玩得爽啲。

2. 防守時,同樣身高嘅球員64-99速度嘅跑速一樣。(即防守球員嘅速度變得不再重要,但需要參與進攻嘅防守球員另計)。防守時,同樣速度嘅球員,矮會跑得快過高嘅球員。

3. 速度89開始,跑速增長唔明顯,即性價比最高係加點到87速度(球隊風格100時會額外+2點)。身高愈接近194cm,跑得愈快,因為模組嘅身高、腿長、步幅、步頻嘅關係。

4. 體力係唔會影響球員嘅速度同加速(以往係非常大影響),只會影響球員嘅其他技術能力。球員體力50%時開始削弱,體力0%時所有技術能力削弱20%。

以上只係目前版本嘅設定,之後會唔會改真係唔知。戴番個頭盔,唔係我測,有錯唔好小。
有冇link, 想睇
OK
大家有冇覺得去到巴西個主場好難打,啲波好難傳
有啲人突登揀巴西隊,博你唔揀波衫,佢就會係黃色波衫,然後巴西個球場啲草係黃黃綠綠咁,你就好難睇清佢啲人,所以我遇到巴西隊一定揀佢藍色波衫

如果係傳球慢嘅問題,對面亦好易搶/截到你波,九成係因為對面係lag狗
或者中script要你豬,點射都救到,小禁區都擋出
對面訓低都入
中script 最明顯就係整廢你隊AI 或者整勁對面AI
是旦一邊中,會feel到好明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞