我每日迫自己搵一位陌生人傾偈,然後⋯⋯出書了!

219 回覆
570 Like 67 Dislike
有inbox過你講我既經歷
由day1開始一士有睇你Facebook
恭喜你呀出書喇
一定買
見過你
(勿相認)

巴士定屋村?

巴士
負皮?傻撚咗?

連登仔見人搵到錢就踩㗎啦 酸呀嘛

其實喺香港,好多作者出書都預咗搵唔到錢
只係希望多啲人可以喺書局見到自己嘅作品

好似我咁,每本書賣$78,只可以分到8% = $6.24
假設唔知點解咁好彩賣到500本,都只係得$3120
但我用咗好長時間,先寫完書入面呢七幾萬字
如果用呢啲時間嚟做M記,一定可以搵到更多錢

連登仔:你打幾隻字好辛苦呀?我叫你打㗎咩 宜家有錢收就要插啦 借呢個地方搵錢

多謝巴打曲線支持

To 某部分連登仔:
打字唔算辛苦,但真係好花精神時間心機
咁又真係冇人迫我打,所以都冇人迫閣下買書
各位依然可以上網免費睇
Btw 樓主我有追個post好好睇同埋令我都想咁樣關心/同啲一個人愁愁地嘅人傾計開解佢地

多謝巴打有追Post
唔好「想」了,去做吧!
有inbox過你講我既經歷
由day1開始一士有睇你Facebook
恭喜你呀出書喇

多謝你由Day1開始睇到而家,好感動!
冇你哋嘅支持,未必會出現到呢本書
一定買
見過你
(勿相認)

巴士定屋村?

巴士

I know who you are~
有睇第一個po
有諗過會唔會係街撞到你
估唔到巴打最後出書
負皮?傻撚咗?

其實喺香港,好多作者出書都預咗搵唔到錢
只係希望多啲人可以喺書局見到自己嘅作品

好似我咁,每本書賣$78,只可以分到8% = $6.24
假設唔知點解咁好彩賣到500本,都只係得$3120
但我用咗好長時間,先寫完書入面呢七幾萬字
如果用呢啲時間嚟做M記,一定可以搵到更多錢

連登仔:你打幾隻字好辛苦呀?我叫你打㗎咩 宜家有錢收就要插啦 借呢個地方搵錢

但呢個post 正負皮既風向唔係咁喎

創意台屌親個啲都係發"youtuber"夢既人
仲有個最近既"即刻駁咀"
有睇第一個po
有諗過會唔會係街撞到你

多謝巴打
我遇過一位巴打~
嗰次我一開口,對方就問:「你係咪有上連登?」
我呆咗,個感覺真係好神奇
希望有日喺街度撞到你~
估唔到巴打最後出書

我都估唔諗,多謝巴打支持
估唔到巴打最後出書

我都估唔,多謝巴打支持
書已買
一定買
見過你
(勿相認)

巴士定屋村?

巴士

係咪啊
你會係現埸架呵,記得同我傾多埸[陌樂偈]喎
負皮?傻撚咗?

On9 出書搵到幾多錢呀 主要都係想完左個夢想咋
書已買

多謝巴打
一定買
見過你
(勿相認)

巴士定屋村?

巴士

係咪啊

好呀~ 聽晚有見面會~
歡迎嚟傾下偈~

【書展見面+傾偈+簽書會】
日期:7月21日(星期五)
時間:6:00PM ~ 7:00PM
地點:明報出版社攤位
Hall 1C(書刊館)1C-C04-16

聽晚去書展嘅巴絲,唔買書都冇所謂
歡迎嚟搵我傾返場陌樂偈~
其實我都好中意睇你D文
但係本書設計到咁令我覺得有D失望
巴打恕我直言 唔係好明封面隻卡通雞同內文有咩關係,仲要用埋可愛字體
明明內文幾高質但見到封面即刻覺得廉價左,冇曬購買意慾
如果個公仔對你有特別意義我道左歉先

食字啫
正評支持,提材好特別

見到書會買本
一定買
見過你
(勿相認)

巴士定屋村?

巴士

係咪啊

好呀~ 聽晚有見面會~
歡迎嚟傾下偈~

得一日炸?!
我聽日要返(學)啊,好大機會尼唔到 tim
會唔會考慮加埸下星期一或者二啊
之前睇左十日左右覺得幾好睇
不過之後冇追到 估唔到出到書 勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞