Eason今晚首黃金時代係咪痴線?

824 回覆
1542 Like 675 Dislike
呢首Intro好j過副歌
啱嘅,不過講埋最後哩句,純粹自己睇法
如果陳生唱樓上講嘅騷靈情歌,我諗都仲可以聽下
但叫軒公唱心的距離,相信軒公應該會企咗係度
好聽還好聽,但無左以前個種喜愛
jer死谷
唔計政見我聽佢啲高音聽到好辛苦
除左《約定》《四季》我諗唔到了

聽出陰柔感既話應該關音色同演繹事
就咁呢三首我排 周董>軒公>JJ

櫻花樹下 作曲人伍卓賢都作左首俾Eason
就係開不了心

腎仔 柳重言呢類作曲家唔洗講
都係充滿掙扎 激昂 勵志既歌

除非佢突然變身Fuckboy撚番首《反對無效》啦
或者搵Jay Fung, GooChan, Gordon Flanders 呢類R&B作曲專家玩下
Tyson Yoshi?
失戀太少算唔算陰柔
好聽到
咪玩啦 條友未有代表作已經藝術家上身
其實有時諗
鏡仔如果19年果陣有今日咁紅 佢會唔會發聲定支持埋中共一份
阿mo 單嘢成班已經龜縮晒
其實都明嘅 屌人就易
但涉及自己利益果陣就靜晒
所以我而家都唔睇黃藍 輕鬆睇表演就算
就咁呢三首我排 周董>軒公>JJ

Live嘅話應該係調轉

Btw講返Eason我覺得佢本人都有刻意避開某啲唔適合佢風格嘅歌嘅 始終聲底有限制 唱到都唔會啱feel
正解無謂嚴人寬己
Mirror去到台灣
我諗玩人地歌唱比賽,就算話係mirror最唱得個個jer
可能海選已經比人foul左
一定啦

同埋想講就算係鏡嘅顛峰比19年Eason 喺華語地區嘅影響力都差咗十幾廿條街 Eason呢個級數嘅星根本唔講得乜政治嘢 除非佢學林夕移民咗過台灣唔再返香港開show啦 咁又係咪好呢
冤氣
林子祥只示範一次
19年之後好多人將政治失敗個冤氣發洩係同大陸有關連既歌星嗰到 跟住endorse自己啲希望落班新歌手到 唔理好醜 最緊要後生
冷雨撲向我 點點紛飛
以前黑紙佢有講過類似
小豬個類型既歌唔會做,因為唔識唱
其實一般pop 歌,佢把聲咁醇厚巳經好屈
懷疑你串緊港豬sir
我覺得與其話唔識唱不如話佢唔想唱小豬嗰啲mk情歌太小學雞 攞嚟唱老老實實係自貶身價
睇翻19/20年啲post 啲風向真係痴線…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞