有無巴打係連tradingview玩cfd?想請教d野

126 回覆
4 Like 2 Dislike
香港最出名應該係ig
Razor 同Standard 其實都係差唔多,冇乜話邊個特別好。

Razor 我依半年俾左43萬手瀆費。計返其實食spread 都係咁上下。

Razor 唔好以為冇spread, volatile 既時候一樣有。

反而volatile 高既時候,例如炒消息時,佢com + spread 兩樣都收果度仲大劑。
香港vantage最好
因為呢個係一個挑戰嚟
我都係用開香港cfd商
用咗明德一年多啲, so far都唔錯
你可以參考一下
以前DAYTRADE會用IB個CHART TRADE
岩岩google左好似ok,仲有個大波靚女拍youtube
但係咪得金銀,油玩?
借位問各位師兄

1. pepperstone出金 用香港嘅大行有冇咩問題會遇到?

2. pepperstone 個swipe係咪過咗mt4 12:00先會計?

3. 同埋用開美金account trade 港幣兌美金入金 用咩途徑最抵
有無人有用ic market ?,見可以用paypal 入hkd,出都可以用hkd 出paypal再轉銀行
新手想day trade直接睇ICT 2022, 唔洗學壞手勢
直接學到SMC, Liquidity 之類 concept
https://www.youtube.com/watch?v=kt6V4ai60fI&list=PLVgHx4Z63paYiFGQ56PjTF1PGePL3r69s

睇完ICT2022可以睇Money Engineer
佢將ICT既Displacement客觀上定義左一個數值
但佢無教Bias
https://www.youtube.com/@MoneyEngineer

再下一步睇TheMas7er
教DR, IDR, 結合ICT一齊用
https://www.youtube.com/@themas7er

至於用咩炒, tradingview ICT係買左期貨data同埋連左broker
如果你用tv CFD, 無錯data係唔洗錢, 但預左價位會唔同, 變相用m1炒果時d fvg可能會唔同影響你出入位.

至於tv連黎炒pepperstone 同8仔都得, 但唔建議.

有咩想知再講
I love you又明多左野
睇黎連tv都比較多壞處
我都係努力練睇圖,咁就唔使靠指標判斷BOS了
Btw你推薦既片…係連登外匯gp巴打?
佢就係Eric
係za 海外簽帳 收手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞