有無巴打係連tradingview玩cfd?想請教d野

126 回覆
4 Like 2 Dislike
玩開期貨同期權
Cfd唔太熟,有白痴問題勿屌
因為有d指標得tradingview有
試左d strategy唔錯,所以想實戰下

1)我見券商有好多款Cfd,但tradingv 勁少,仲要課金買即時數據,連左ac之後會唔會買到既野多左?

2)我望左眼tradingv既模擬交易,Cfd唔係0.01手咁架咩,點解佢d單位好怪。
幾萬手Gold Cfd 先係幾千美金上落

3)有無方法將tradingv既指標轉落pepperstone度用?

4)用tradingv 交易有無咩壞處?
推,我知連登好多人玩fx
冇人答我答囉

cfd 冇data fee
pepperstone 係broker
tradingview 係platform

tradingview 可以connect pepperstone
咁就只可trade pepperstone 既cfd( 自己研究下)

pepperstone platform 仲有mt4/ 5 , ctrader
tradingview 同ctrader account 係相通
cfd d lot 係每間broker 自定定義
所以幾多手係冇乜意義

tradingview trade 反應係慢d
如果daytrade 就未必咁啱用
感謝大佬
你會唔會有邊間broker推薦下?
btw我都覺tradingview反應有d慢
但我又想用個好幫到我既smc指標
我係大波妹呀屌
用8 仔
但佢好多指標真係獨市
有d好幫到手,有會trade得好d...
但tradingview無實時報價
好似要逐樣課金買,得美股係免費…..
push~ 睇下仲有無大佬分享下經驗
我想玩個d好常見
但tradingview既硬係有delay咁
係咪要睇數據來源?咩Oanda、TVC咁...
同埋我唔明呢個,點解同期貨差成10蚊
同埋1分鐘圖咁多長針.....
我搵左好耐
都唔見tradingv有個page叫CFD
無幫手group埋既明明股票、幣都有
用緊Pepper Stone 炒左一年
幾好
哇,我真係唔知點形容對你既感激
I love you….
我都準備申請pepper/上面有人講既8仔
而家ios 冇左mt4 好撚煩

得部舊機裝左mt4 可以繼續用,ipad 冇裝要用垃圾web-platform

tradingview 做trading 就唔洗諗,慢到hihi
明白哂,真係好多謝你!!
我smc 新手,仲未敢掛limit order住會轉去細timeframe 再望真d
Btw PA係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞