(警世)一個月通知想提前離職扣代通知金,佢叫我重新寫過份離職申請表,點知從頭計過一個月通知

181 回覆
58 Like 113 Dislike
改咩鳩日子,你自己戇鳩咪當交學費
佢要我寫多一份,下面嗰個我認為係寫今日日期,從來都只係想改做提早走
我知,我唔係追番學費,我要嘅係一個公平待遇

收返啲錢捐晒佢又好比乞兒又好
2個CASE唔同
你有EMAIL 又無改日子
而樓主已經係去到簽正式文件 而佢又自己改過
其實你睇哂佢講既野未
我反而覺得經理嗰邊啱
你個情況係 你11月14日申請12 月14日離職 > 取消申請 >再係11月23申請12月4日離職
依個係正常唔計人情做法
唔係既話 我1月1日申請3月31日離職 > 改1月30日申請1月31日離職 公司咪好難運作
睇晒, 所以即時#32問佢果個係咩公司黎
正解
就咁睇人地咁做係冇問題
因為日子呀表呀都係樓豬填同簽名
人地hr剩係會睇新個份
咪23/11號交
寫4/12離職
個個都會知樓主之前通知左經理乜乜物物咩?

正路係咪要自己remark番係份表到
定改舊個份+再簽名

連登仔上黎就係威係勢教人點兇返老闆,唔好向HR屈服

現實世界就傻鳩一名,叫你簽就簽,改就改,比人水左就上黎連登好嬲好嬲
所以你真係應該寫返14 號

你嗰張唔係新form, 係amend 張舊嘅

不過兩件事嚟
佢都應該係計通知日
樓主直線玩自爆
駁唔到
支持保安師
做保安黎講你咁樣都算失敗無腦
啱啊
離職原因:能力不勝任
從來呢D濕鳩工,都唔係要咩通知期,見你好蝦就緊係蝦多D,見你唔好蝦就送鬼咁送你走。今日打電話,聽日已經唔洗返,什麼通知期扣錢不存在的要想即走,咪大大聲嘈,屌黎屌去,佢即刻安排你走出足數
唔怪得知樓主要做保安
好簡單姐,你話我呢張寫錯左呀,重新交過張14號簽既咪得囉
Btw認真,口頭通知都係通知,有法律效力。簡單一句收佢皮,總之14號講左就起計30日,下個月14號就係你Last Day, 係你決定唔係佢決定,完。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞